”We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.”

Ända sedan vi var små har vi haft som tradition att baka pepparkakor med hela släkten innan jul. När jag bodde i Frankrike/Schweiz/Skåne så fanns inte möjligheten att åka hem så tätt inpå julledigheten så det blev inget, men sedan förra året är traditionerna återupptagna. Och så fantastiskt det är! Att gå runt i myskläder, umgås med släkten, baka och fika, äta massa god mat, dricka glögg, skratta så tårarna rinner och bara vara sådär som man nästan bara kan i Nås. Att vi dessutom fick ett stort lass snö, så pass att vi idag kunde gå ut och åka pulka, gjorde ju bara saken ännu bättre.

Nu ska jag göra något mer som jag längtat länge efter och som bara hör hösten och vintern till: ta ett varmt bad i badkaret. Det gäller att passa på när möjligheten finns (dvs när man är hemma i Falun).