Lax med citron och sesamfrön

Ni vet den där känslan när man är konstant mätt i flera dagar? Så har den senaste veckan – som sig bör i juletider – varit med middagar och fika kors och tvärs över Dalarna och inte så mycket tid till rörelse som jag önskat (delvis mitt eget fel som prioriterade att ligga i soffan och läsa istället, men ibland behöver man ju det också).

Igår blev det därför, efter en lång sovmorgon och några timmars jobb, fem kilometers löpning (som var så fruktansvärt jobbigt så jag visste inte var jag skulle ta vägen efter ett tag) och lite senare detta till middag.

Sallad på babyspenat, morot och vitkål (tips för den late: köp färdigstrimlad i påse och blanda en vinegrette på rapsolja, vit balsamvinäger, salladskrydda och örtsalt att blanda det med – helt fantastiskt gott!!), tomat, avokado, färska fikon och lax med citron och sesamfrön.

Jag brukar ha svårt för sallader på vintern, vill gärna äta varm och lite tyngre mat, men det här var helt fantastiskt. Och det börjar ju trots allt gå mot ljusare tider, så kanske är det dags att fylla grönsakslådan igen…..