Att jobba hemifrån ibland

Jobbade hemifrån idag då alla mina kollegor var på språng och jag inte behövde vara på kontoret, vilket betydde lite sovmorgon (den stunden det tar att göra sig i ordning och gå hemifrån ungefär), yoga och frukost i lugn och ro framför datorn. Älskar dessa dagar och att jag får ha sådana ibland! Att jag har ett jobb som ger mig den möjligheten, den flexibiliteten. För mig betyder det otroligt mycket för min psykiska hälsa och hur jag trivs på arbetet – jag är inte en människa som tycker om bestämda, fasta arbetstider dag ut och dag in. Det funkar ibland, tex när man extrajobbade under studietiden, och jag har inga problem med möten eller att ha vissa dagar eller veckor planerade och bestämda såklart, men bara det att ha vissa dagar där man kan sitta på kontoret de tider ”man vill” (dvs komma typ vid nio och gå hem halv sex-sex, istället för prick åtta till halv fem), eller jobba hemifrån som idag när det ändå inte gjort någon skillnad, det gör så mycket för mig.

På tal om frukost framför datorn. Jag minns i skolan – och nu med för den delen – när man fick höra eller läsa ”ät inte framför datorn” ”ät frukost hemma innan så energin hinner kicka igång” osv osv osv. Har insett nu att det funkar inte framför mig när jag jobbar, om jag inte vill gå upp superdupertidigt varje morgon. Det är klart, det ÄR skönare att äta frukost hemma innan i lugn och ro, men det är sällan jag har tid till det utan då blir det en knäckemacka halvt på stående fot. Istället har jag nu börjat äta på jobbet. Det började egentligen redan på Musiklådan när jag behövde åka hemifrån så tidigt men sedan sov på bussen, men då blev det oftast bara smoothie eller en knäckemacka på morgonen eller nio-rasten. Nu tar jag med mig eller köper något gott bröd på vägen (typ min favoritfralla all times från Triller som jag skrev om häromveckan och som blivit lite av en rutin i min värld just nu, haha) och kanske en smoothie eller nåt också, och så fixar jag frukost där med macka, te och om jag har något mer med mig. Sedan kan jag sitta och äta det samtidigt som jag tar tag i dagens jobb.

Den enda nackdelen med en sådan sak är att jag sällan är hungrig till tiofikat och inte heller till lunchen ett par (eller tre-fyra just på grund av det) timmar senare. Men det är det värt för 1. Jag älskar frukost, 2. Det känns lyxigare än bara en knäckemacka eller något hemma och 3. Jag slipper stressa på morgonen.

PS. Mycket frukost- och matinlägg blir det, men det är mest för att det är lätt och roligt att fota och jag vill inte att det ska bli en blogg där jag bara rabblar vad jag gjort under dagen, med halvkassa bilder och bara för att. Vill hellre ha snygga bilder och iallafall någon liten tanke bakom inläggen.

Jag gör dock annat också: igår var jag på Yogahuset och yogade på kvällen, öppen praktik så man fick yoga själv men med hjälp av Julia som är ägare och lärare om man ville och behövde. Jag hade dock ingen tanke med det hela mer än att bara få vara där (älskar stället och dess miljö!) och yoga och sådär, och det var ingen annan där, så det slutade med att hon yogade bredvid. Kanske dumt av mig att inte ta tillfället i akt när jag hade läraren helt för mig själv inser jag såhär i efterhand, men som sagt hade jag inget specifikt att be om hjälp med. Var inte på humör för att träna på tex avancerade inversionen eller positioner denna gång.

Idag har jag också gjort annat än ätit och jobbat, nämligen varit på min tredje poledance-lektion! Har anmält mig till en 12-veckorskurs efter många års tankar på det och det är så kul! Sjukt jobbigt och svårt (har tex blåmärken på benen och blåsor i händerna efter dagens lektion), men kul.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.