Heaven is a place on earth

Hängde i Sälen i helgen och hade det AMAZING. Åkte slalom bokstavligen hela fredagen, började väl vid tio-tiden och åkte upp som näst sista lift typ innan de stängde kvällsåkningen klockan sex så vi till och med hann med ett par åk i solnedgången (och några efter). Kolla in bilderna så förstår ni varför vi aldrig ville ge oss. Grillade korv till lunch i solen och fikade på Lyktan med världens godaste kladdkaka och varm choklad med baileys på eftermiddagen. Åkte hem och åt middag och somnade tidigt.

På lördagen åkte jag och Josefine en tur på längdskidor med paus för frukost i solen mitt i, sedan en två-timmarstur med hundspann som var såååå coolt! Det bästa var att vi fick köra (!!!!) ett spann helt själva (man åkte i grupp dock, med guide först och sist så hundarna följde ju bara efter de andra). Så himla häftigt var det. Turen gick upp i ett naturreservat med skoterförbud så det var helt knäpptyst och lugnt, bara vi och hundarna (och de andra i gruppen), strålande sol och massa snö. Längst bort stannade man vid en kåta och fikade med varm choklad och bulle dessutom. Sen tog vi en sväng på after-skin i Tandådalen eftersom vi prioriterat bort det för skidåkningen på fredagen. Vi åkte dock hem ganska snabbt och fortsatte hemma istället med vin och massa prat i solen. På kvällen åt vi middag på en restaurang i Hundfjället och återigen – åkte hem och somnade. Det tar på krafterna att vara utomhus och röra på sig en hel dag!

På söndagen tog vi först sovmorgon, och sedan blev det ytterligare en längdskidtur, en del av den sträckan vi åkt med hundspannet dagen innan. Tanken var att vi skulle upp på fjället men vädret var grått och mulet och dimmigt så vi åkte nere i dalen och runt en myr istället. Det blev drygt sexton kilometer så efter en heldag slalom, en mils längdskidor på lördagen och sedan söndagens tur så var man dugligt mör i kroppen. Halkade dessutom på vägen till spåret på söndagen och slog i svanskotan så jag troligtvis har en spricka eller något nu…. Sådär kul avslutning på helgen.

Så, nu är det färdigpratat (skrivet) för denna gång. Bättre ni kollar in bilderna (som dock kommer i total oordning av oklar anledning). Blir typ avundsjuk på mig själv när jag kollar på dem. Jag vet att man ska ”leva i nuet” och inte genom kameran och blablabla, men för mig gör det så mycket att ha det på bild – jag kan verkligen känna känslan av att vara där; i fjällen, solen, snön, vara utomhus och röra på kroppen hela dagarna, osv… Skulle lätt kunna flytta till Åre eller Alperna eller nåt och leva såhär hela tiden. Fatta drömmen liksom, jag älskar bergen och allt vad det innebär!