Utomhuskontor

Eftermiddagens möte blev inställt imorse och alla mina kollegor var på andra ställen, vilket betydde en hemma-kontors-dag. Har dock haft svårt att fokusera hemifrån de senaste gångerna så efter ett akut tandläkarbesök pga trasig tandställning (har en sån där tråd på baksidan av tänderna som man får efter man haft tex räls, men halva lossnade igår kväll) så tog jag med mig datorn och gick till ett café och satt på deras uteservering och jobbade i några timmar. Och det var SÅ SKÖNT! Strålande sol och lä där på innergården (Kaffehuset Storken för er som kan Uppsala), en tekopp och världens godaste chokladboll (typ) OCH jag fick supermycket jobb gjort (vilket väl egentligen är det viktigaste i situationen). Ibland behöver man helt enkelt lite miljöombyte för att öka produktiviteten, kreativiteten och effektiviteten.

Hade mest skriv- och hemsidapyssel att göra, så tog min privata dator, tycker bättre om den när jag ska skriva mycket.

Ibland kan jag sakna studietiden när man kunde sitta många timmar på café och fika och läsa och skriva och diskutera (saknar dock inte alla konstiga, irrelevanta, påhittade uppgifter och projekt vi skulle göra, haha). Det kan jag ju göra med mitt jobb nu också (uppenbarligen), men det skulle ändå vara lite konstigt att gå till ett café istället för jobbet om mina kollegor var på kontoret…. Fast det kanske är precis det man borde göra ibland. Eller så får jag helt enkelt passa på att njuta av det de gånger jag är på språng eller ingen är på plats så jag kan/”måste” sitta på caféer eller liknande. Det är ju det som är så fantastiskt med mitt jobb, att det är sån variation och flexibilitet och innebär och möjliggör både kontorsjobb och möten och resor och event och datajobb på andra ställen. Något annat som är fantastiskt är att fysisk aktivitet uppmuntras och att vi imorgon bitti ska spela padel på arbetstid! Vi måste ju leva som vi lär liksom.