Summer feelings

Idag har varit en riktigt ta-hand-om-mig-själv-dag: vaknade tidigt av att Emil åkte och bestämde mig för att inte somna om. Tog en löptur för första gången på en hel evighet, sprang längs Fyrisån i solskenet, köpte bröd på vägen hem och gick hem och yogade och åt frukost i trädgården. Solade och läste en stund sen var jag tvungen gå in och duscha för jag skulle på mitt gamla jobbs melodifestival. Kul att träffa alla och det värmer hjärtat när barnen kommer springande och ska kramas, även ett halvår senare. Sen åkte jag hem, solade lite till och sen hade jag bokat in pedikyr. Tycker egentligen inte om när någon tar i mina fötter, men jag tänker varje gång jag ställer mig på yogamattan att de känns så äckliga (inte värre än någon annans såklart, men bara en känsla hos mig) så jag tog mig samman och gick dit. Fötterna bär en ju hela dagarna så de förtjänar lite kärlek. Och det var faktiskt ganska skönt! Dessutom känns det fräscht såhär när det börjar bli sandalväder och när jag ska spendera en hel helg på yogamattan. Sen var jag på yoga i botaniska trädgården med Julia och så cyklade jag till Emils fotbollsmatch för att kika, men motståndarlaget dök aldrig upp så det blev ingen match.

Kanske inte så lugn dag, men ändå så skönt! Precis vad jag behövde idag, att få välja precis vad jag ska göra och när. Nu laddar jag om för ytterligare fyra lediga dagar – fantastiskt! Älskar att det dessutom är sommarkänslor ute, det gör ju det hela ännu lite bättre. 

Och det här med yoga hörrni. Jag vet att jag tjatar, men det är ju så fantastiskt! Jag skulle i princip kunna yoga hela dagen varje dag. Jag älskar hur varierat det kan vara, hur det kan vara en plats för lugn och stillhet och trygghet eller ett sätt att samla – och bygga upp – mod och styrka eller träna tålamod eller flexibilitet eller nyfikenhet eller lekfullhet. Ett sätt att ta kontroll över kroppen, sinnet och livet men också ett sätt för att träna på att släppa kontrollen. Yogan är min stund, något jag gör för min skull och för min hälsas skull. Yogan blir vad jag gör den till, utifrån vad jag – min kropp och min själ – behöver just idag. Ibland är det att träna handstående eller armbalanser och utmana mig själv och min kropp, öva på lekfullhet och ha roligt, ibland är det att bara ligga i barnets position eller shavasana i en timme och skapa lugn, landa. Jag älskar känslan av att gå runt i yogatights hela dagen. Och jag älskar känslan när jag ställer mig på mattan – det är som att komma hem. 

1 kommentar

Kommentarer är stängda.