Law of attraction – ask and you shall receive

För ett och ett halvt år sedan, när jag var ny i Uppsala, var jag på en föreläsning, eller seminarium eller workshop kanske är bättre ord (tror det hette något i stil med ”spirituellt samtal” egentligen), om law of attraction – attraktionslagen. Kort sagt innebär attraktionslagen (som jag förstått det) att de energier du utsöndrar genom tankar, känslor och handlingar kommer attrahera vissa saker. Det är därför otroligt viktigt att tänka positivt och inte oroa sig, eftersom oron – dvs när du tänker på det du oroar dig för – i princip kommer attrahera exakt det. Tvärtom kommer alltså positiva tankar och affirmationer att attrahera positiva saker. Jag hade en period efter den föreläsningen där många saker föll på plats exakt så som jag tänkte mig, lite för bra för att bara vara slumpen eller tur, och jag insåg att det fungerade väldigt bra. Lite för bra. Men ett kort tag senare glömde jag bort det igen. Eller, jag har fortsatt försöka tänka positivt, affirmera och undvika orostankar men jag har inte varit med om några sådana nästan övernaturligt läskiga händelser igen, förrän nu. I flera månader har jag gått och suktat efter en yogamatta från Grounded Factory, sett framför mig hur jag har köpt eller haft den, varit på väg att beställa den men i slutändan inte känt att jag haft pengar att prioritera på en ny yogamatta ändå när jag hade en helt okej fungerande. Förra veckan vann jag alltså sedan en matta därifrån – genom ett inlägg som inte var publicerat för att tävla utan för att jag ville dela med mig av mina tankar, men sen tänkte att jag kunde vara med i tävlingen också (och vilken tur att jag var!!!). Dessutom ska jag få åka på yoga games som jag också sett framför mig hur fantastiskt det vore ungefär en miljon gånger men inte heller tyckt att jag haft råd. Sen är det ju hela grejen, att jag faktiskt var en av de som vann tävlingen (”för att vi hade inspirerande flöden och var starka tjejer som de gärna förknippas med”) och att jag ska få vara ambassadör för Grounded Factory och få spendera en hel helg med yoga och att allt det känns som ett steg närmare allt jag drömmer om. Kanske är det faktiskt den största anledningen till att jag kommit att tänka på attraktionslagen igen. Att det känns som att hela den här grejen med tävlingen och vinsten och yoga games och mattan är ett steg närmare (en av) min(a) dröm(mar). För även om jag suktat efter mattan i en halv evighet och är sååååååå glad över att ha vunnit en, så handlar det ju, innerst inne, om så mycket mer än ”bara” en yogamatta. Det handlar om drömmar, inre önskningar, att våga göra, våga lyssna inåt och följa hjärtat och vara sann mot sig själv, våga stå upp för sig själv och den man är, för det man tycker, tänker, känner och vill. 

Det kan verka som värdsliga eller kanske flummiga saker, som att det handlar om tur eller slump. Men när man börjar tänka på alla de saker som man sett framför sig, drömt och kanske till och med bett om som sedan händer, då inte bara känns det som att law of attraction är på riktigt, då är det på riktigt och då vill jag tro att det är på riktigt. För det blir ett kvitto på att vi alla kan få eller göra det eller komma dit vi vill i livet. Ask and you shall receive. Självklart betyder inte det att du kan sitta på rumpan och be om specifika saker, eller att du kan få en miljon kronor eller bli frisk från någon hemsk sjukdom bara sådär, det betyder att positiva tankar, affirmationer och att be om det du vill ha i livet, i kombination med att arbeta för det du vill och att våga lyssna inåt, vara sann mot dig själv och följa ditt hjärta, kan ta dig en bra bit på vägen.

”Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.” – Napoleon Hill