Sometimes, you need to be alone. Not to be lonely, but to enjoy your free time being yourself.

Nationaldag och ledig dag, Emil skulle på golfbanan med kompisar och alla mina kompisar i Uppsala var bortresta eller jobbade, så jag fick en heldag för mig själv. Körde ut till Fjällnora och hyrde SUP-bräda och paddlade och yogade och badade (!!!), la mig sen på stranden bland alla miljoner barnfamiljer (note to self: Fjällnoras strand en ledig dag som är en av de första riktiga sommardagarna är ingen höjdare om man inte vill vara omringad av skrikande barn (och vuxna……)) och läste och solade i ett par timmar. Det är lite intressant det där med att vara ensam och göra saker, jag har typ inga problem med det när jag väl gör det, tvärtom kan jag tycka att det är rätt skönt att få bestämma helt själv, men innan alltså! Får sån sjuk ångest och känner mig typ ensammast i världen. Totalt irrationellt, men det är ju tyvärr så det funkar det där med hjärnspöken och ångest. Det är sällan rationellt. Tänker att det just därför är extra bra att jag tränar på det. Att jag inser att det är okej och att jag inte är ensam bara för att alla mina kompisar är upptagna och att det är rätt skönt att vara ensam också. Men det är lättare sagt (efteråt) än gjort (innan).

Sen körde jag inom Ica Maxi och köpte blomjord och grejer så jag äntligen kunde plantera om tomatplantorna jag fick av Anna för typ en vecka sedan. Nu håller vi tummarna att de trivs i vårt vardagsfönster i brist på balkong! (Och ja jag vet att man inte ska ha flera plantor i samma kruka men jag fick typ femton plantor och har inte plats för femton krukor i fönstret, så jag chansar och hoppas).

Måste säga att jag tycker att det blev snyggt med krukorna och det gröna i fönstret! Har varit tveksam till att ha ätbara växter i vardagsrumsfönstret tidigare (vi har ju inget fönster i köket) men jag tar tillbaka det nu. Det blev riktigt snyggt! Bara att hoppas att det inte blir meterhöga tomatplantor som de jag fick av farmor häromåret, det kan bli lite småjobbigt i fönstret (det var när jag bodde i Skåne och hade balkong).