Almedalsveckan 2017

Vilka dagar! Åkte till Almedalen i måndags morse och har haft fullt schema ända tills några timmar innan hemresan idag. Det har varit många inspirerande och bra föreläsningar, seminarier och debatter som gett nya insikter och kunskaper både för jobbet som organisation och för min professionella roll som kommunikatör och för min personliga utveckling och intressen, och dessutom har det blivit flera positiva och trevliga möten med människor som har supermycket kunskap och erfarenhet inom diverse olika ämnen (och som, om det blir som vi pratade om, kan betyda bra saker för jobbet som organisation). Utöver det har jag hunnit med att hänga i solen, gå typ tjugo tusen steg varje dag (inklusive över tre kilometer enkel väg längs havet för att gå mellan vandrarhemmet och Almedalen varje dag), springa Almedalsloppet (jag klarade att springa hela utan smärta i knäet!!), gå på rosémingel (tydligen ett måste i Almedalen – lyckades till och med att hamna på ett av topp 10 bästa, hehe), äta massa god mat och träffa så många otroligt inspirerande och trevliga människor. Det måste nog vara det bästa med Almedalen ändå, alla fantastiska människor och möten! Alla jag pratat med (och det är många….) har varit så öppna och trevliga och det känns som att man kan lära sig någonting nytt av varenda människa (tex träffade jag idag några från TV4 där det gick från en trevlig lunch till att jag fick hänga på när de skulle filma någon intervju och sådär för att jag sa att jag förut velat bli journalist och fotograf, och då lärde jag mig ju massa om hur media tänker (dvs hur kan jag som kommunikatör jobba för att locka media) men också om film och intervju (för när jag själv gör filmer och reportage på jobbet), och dessutom var de supertrevliga och härliga att hänga med). Det känns som att de spärrar jag haft tidigare när det gäller mingel och sånt där (har ändå tyckt att det varit lite jobbigt att gå fram till någon random liksom) har släppt tack vare detta. I Almedalen är det inget konstigt att börja prata med någon okänd, snarare tvärtom.

Skulle kunna skriva mycket längre men tröttheten är enorm och imorrn väntar en lång jobbdag innan min FÖRSTA RIKTIGA SEMESTER NÅGONSIN(!!!!!). Här kommer ett axplock av bilder, har många fler men de är framförallt på solnedgångar, fina hus och rosor, havet och sådär. Visby var så himla fint och resten av tiden har jag inte haft tid att fota så jag har inte så mycket roligare bilder än så (mvh pensionären, haha).

En kort avslutning bara: helt sjukt vad inspirerande föreläsningar och seminarier och möten och människor gör – känner mig så SJUKT PEPP och sugen på livet, både personligt och professionellt, efter förra veckan på Sandhamn och nu denna vecka. Det ska bli superskönt med semester och jag ser så fram emot ledighet och vänner och familj och att bara vara, men jag längtar lite efter att få börja jobba i höst också och fortsätta med allt detta, alla tankar och idéer som kommit upp, och det gör mig typ bara ännu mer pepp för det betyder ju att jag verkligen, verkligen trivs på mitt jobb. Fatta känslan av att man VILL gå till jobbet för att det är så himla kul och kollegorna är så bra (och samtidigt ha fyra veckors ledighet med allt vad det innebär framför sig först!). För någon som haft lite svårt att bestämma sig här i livet, lätt stressat vidare till nya saker och aldrig varit nöjd som det är och dessutom blivit stressad av typ alla jobb hittills, så är det en rätt (läs: VÄLDIGT) stor framgång. Livet hörrni, vilken grej! Jag antar att det är sant som de säger:

”Create a life you don’t need vacation from”.

Det har tydligen jag gjort.