Do something today that your future self will thank you for

Förra sommaren fick jag ett ryck att jag ville börja cykla mountainbike, ni vet på stigar och grusvägar i skogen. Inte nödvändigtvis branta berg och backar sådär som man ser, utan mer bara komma ut i naturen. För mig som älskar att vara ute i skogen och röra mig länge tänkte jag att det vore ett perfekt alternativ till alla promenader och löppass jag genomförde sommartid. Mamma tog således hit min gamla mountainbike och så skulle jag bara köpa en hjälm och börja – but I never did. Plötsligt kom alla de där ursäkterna; hur hittar man en bra hjälm – då måste jag ju iväg utanför stan för att köpa en, "inte kan väl JAG ge mig ut på skogsstigar, jag som aldrig testat förut" (bara tillbringat timmar på cykelställena som fanns hemma i Mockfjärd som liten, inklusive stigar med gupp och grejer, men "det räknas ju inte") och PÅ DEN DÄR gamla, dåliga cykeln (det är ju bara en mountainbike som var väldigt bra när den köptes och fortfarande fungerar felfritt…..). Jag tror ni förstår vad jag menar – det blev ingen cykling.

Förrförra veckan på Sandhamn testade vi ju mountainbike, inte så snabbt och avancerat, men bra cyklar och fina skogsvägar. Och det var fantastiskt! Jag blev helt fast. Så väl hemma i Uppsala skaffade jag mig en hjälm (fanns för två hundra kronor på stadium i stan som duger gott och väl nu i början…..) och idag tog jag mig äntligen ut och testade. Det blev sammanlagt tretton kilometer med en paus för bad mitt i och jag älskade det. Cykeln funkade okej, ingen supercykel men helt klart tillräckligt, jag kan ju cykla så det där med att jag inte kan är ju bara en dum ursäkt (skillnad såklart om man ska ut på branta och smala stigar med stenar och rötter, jag höll mig på asfalt och grusvägar idag) och hela grejen passar mig perfekt: natur, träning och en adrenalin- och endorfinkick på det. Det blir garanterat fler mil denna sommar.

Summan av det hela: om det är något du tänker att du vill göra men ändå inte gör, tveka inte, lyssna inte på hjärnans alla påhittade ursäkter, bara gör det! Det värsta som kan hända är att du inte gillar det och då har du ju iallafall testat. Gå inte ett år och tänk på hur du skulle vilja göra det, för tänk då om du faktiskt gillar det – då har du slösat bort ett helt år.