100 happy days

Häromåret körde jag #100happydays, en bild varje dag (på instagram) på något som gjorde/gör mig lycklig den dagen. Syftet var att sprida mer positivitet och glädje i sociala medier, men för mig blev det även ett sätt att uppmärksamma "det lilla", att vara glad även för småsaker. Jag vill påstå att jag är rätt bra på det nuförtiden, men det är alltid bra att träna så nu är det dags igen! Det kanske inte blir ett inlägg på Instagram varje dag, men jag ska försöka skriva här eller i min vanliga dagbok åtminstone. Det sistnämnda kanske inte sprider så mycket glädje till andra direkt, men det gör mig uppmärksam på allt det positiva jag har i mitt liv – stort som smått – och det gör ju mig gladare och nöjdare och sprider således indirekt även glädje till andra.

Vill du vara med?! Vi smygstartar på en gång eftersom det aldrig kan bli för lite positivitet och tacksamhet i världen, men med tanke på klockslaget så börjar vi på riktigt imorgon (onsdag). Så, vad är du extra lycklig för just idag?

Jag är lycklig för att:
– jag vaknade med en fantastiskt härlig känsla i kroppen efter gårdagens motion: träningsvärk och trött men på ett sådär härligt sätt som man bara får efter en heldag utomhus och i rörelse,
– jag fick äta lunch med Carolina som jag inte träffat på länge,
– jag gick på ett svettigt och jobbigt yogapass i botaniska i kvällssolen fastän jag egentligen var för trött och inte hade tid för att jag ändå ville och behövde och förtjänade att röra på mig och landa och andas och slappna av och jag längtade efter den där post-yoga-känslan som är så fantastisk,
– jag cyklade hem i sommarkvällen med den där post-yoga-känslan och ett stort leende på läpparna och var så trött så jag knappt kunde cykla rakt men det var liksom bara värt det och så skönt,
– jag åt god pasta med pesto och tomater som var rester sedan typ tre dagar tillbaka, för att jag var lat men mest för att det var så gott,
– jag vet att det väntar många likadana dagar de kommande fyra veckorna,
– jag ska få hänga med mamma och lillebrorsan i Stockholm ett dygn från och med imorgon.

Den här bilden är tagen hemma hos mamma och Jost häromveckan när jag yogade där, men den gör mig så glad och det är lite sådär jag känner mig just nu: trött men glad. OCH den symboliserar ganska bra vad yoga handlar om: övning, att våga släppa taget och våga falla. Och inse att det inte är så himla farligt.