Tjejmilen 2017 och flytt och Janesh Vaidya

Vilken vecka och vilken helg! I söndags avrundade jag helgen med en promenad med Lisa i stadsskogen, sen har hela veckan bestått av jobb och packning och förberedelse inför flytten och något enstaka träningspass. I fredags flyttade vi hela dagen, helt sjukt hur mycket saker en (jag…..) kan samla på sig! Och då har jag ändå rensat ut och slängt och sålt och skänkt typ fyra Ikea-påsar med kläder och inredning och några större saker. Fick hjälp av mamma och Jost och mormor och morfar och min kusin Maja och det slog mig när de byggde säng och städade och bar och fixade massa hur lyckligt lottad jag är som har en familj som åker tjugo mil enkel väg för att hjälpa mig flytta (speciellt eftersom det inte ens är första gången de gör det, hehe).

I fredags började även #yogagirlchallenge som är en yogautmaning att göra lite varje dag. Man kan tycka vad man vill om att publicera på sociala medier varje gång man yogar, att det inte är så himla närvarande i stunden och ”äkta” yoga, men jag tänker att det ändå är ett bra sätt att inspirera människor i sin närhet att också göra. Och det behöver ju inte vara bilder från den specifika stunden, andra bilder men med en relevant text är tydligen också okej. Så här skrev jag:

Bilderna är tagna innan och efter, och texten är skriven efteråt. Men jag ska verkligen försöka hålla de rutinerna med lugnare morgnar och kanske någon enkel träning, mer tid för reflektion och eftertanke generellt, lite bättre matvanor, osv. Jag tror jag skulle må bra av det. En av yogalärarna här i Uppsala skrev häromveckan ett inlägg om hösten och förändring och vad man vill ta med sig in i den nya månaden och årstiden respektive vad man vill lämna bakom sig. Jag tog en stund förra veckan och reflekterade kring det samt vad jag vill skapa mer utrymme för, då det kändes väldigt relevant med sådana reflektioner inför flytt och allt och det var bland annat det ovan som jag kom fram till. Övergripande sett handlade allt om att bli ännu bättre på att lyssna inåt, göra val utifrån vad jag vill och mår bäst av, både vad gäller kost och träning och aktivitet och vila och socialt umgänge och ensamtid osv. Att skapa mer balans i livet helt enkelt.

En sak jag mår bra av är gårdagen då jag och mamma sprang Tjejmilen för andra året i rad och trots inte särskilt mycket träning och ganska slitna efter flytten dagen innan sprang hela. Några minuter långsammare än förra året men det gör inte så mycket, det viktigaste var att vi sprang hela – och att vi hade kul! Och att springa lopp, speciellt ett så stort, är ju så roligt! Alla människor, feststämningen, peppen. Det är så roligt att vi anmälde oss till 2018 års Tjejmil redan innan start. Älskar att det börjar bli en tradition! Och; jag älskar hur stark min kropp är fastän jag inte tränat supermycket löpning de senaste månaderna. Helt otroligt vad den kan göra bara en vill!

Idag har vi flyttstädat och lämnat nycklarna i gamla lägenheten, sen var jag och mamma på föreläsning med Janesh Vaidya och det var så sjukt bra! Föreläsningen hette Energize your life och grundade sig i ayurveda vilket ju handlar om att äta och träna och leva på alla olika sätt utifrån det som är bäst för dig. Fick många nya kunskaper och tankar och insikter som jag verkligen vill försöka implementera. Man kunde köpa fyra av hans böcker till superbra pris så nu ska här läsas! Perfekt när höstmörkret kommer krypandes.

Ah, och såklart har jag yogat både igår och idag. Yogade ute på balkongen i morgonkylan båda dagarna och det var så fantastiskt! Nu ska jag sova. Ska göra en film om förbundet så vi ska filma flera sena kvällar i Stockholm denna vecka.