Birthday weekend

Så, i onsdags satt jag som bekant hemma och jobbade hela dagen, nästan uteslutande med vår årsresumé (istället för årsbok) som ska vara tryckt och färdig vid Studentidrottsgalan i november. Med tanke på att jag inte jobbat knappt någonting i InDesign från grunden utan endast redigerat befintliga filer och därmed inte vet varken vad eller hur man (kan) gör(a) så är jag väldigt nöjd! Bilder kommer när den är färdig. Men en annan bild som jag bara måste dela är min supergoda frukost den dagen:

Finn crisps med smör och ost och avokado (hur glad blir man inte när man hittar den perfekta avokadon?!?!) och sesamfrön och örtsalt och ”rostad vitlök och peppar-peppar”. SÅ GOTT!

På torsdagen jobbade jag hela dagen som vanligt och sen åkte jag hem och bakade bullar hela kvällen. De blev inte så goda som de brukar tyvärr, vet inte om jag råkade grädda dem lite för länge eller så, men de blev ändå helt okej.

I fredags fyllde jag år, hela 25 år! Helt sjukt när jag tänker på det. Vi hade workshop och planeringsdag hela dagen på jobbet så det blev en heldag med tänkande och strategier och mycket prat. Åt supergod vegetarisk lunch på Légume och fikade en massa (Cecilia hade fyllt år några dagar tidigare så vi firade dubbelt). Planeringen och workshopen handlade om hur vi ska använda och arbeta med nya whiteboardtavlor som vi satt upp i hallen på kontoret. Jag tänkte mest att det bara var att måla upp ett årshjul eller göra någon form av årsöversikt och bara fylla i, men som sagt satt vi hela dagen och diskuterade och funderade vilka behov vi hade och hur vi skulle tillfredsställa dem på bästa sätt med hjälp av tavlan och vi kom fram till mycket bra saker tror jag! Sjukt intressant, jag gillar att planera och strukturera sådär har jag kommit på. Både vad gäller arbetslivet men även i privatlivet. Spenderar gärna lite tid till att reflektera och fundera över hur jag vill leva tex, och göra upp planer på hur det ska följas (sen är det inte alltid det blir så, men en flicka kan ju drömma, och ju mer man planerar och drömmer desto större är chansen att något av det händer). På kvällen gick vi ut och åt supergod middag (tyckte jag iallafall) på Villa Romana. Jag åt bruschetta med tomat, lufttorkad skinka direkt från Italien, olivolja, vitlök, osv och pasta med pilgrimsmusslor, någon italiensk bacon, vitt vin, vitlök, chili och grädde. SÅ GOTT. Älskar pasta och skaldjur alltså! Till det blev det bellini som fördrink och supergott vitt vin till maten.

Igår och idag var det planeringshelg och kick-off med styrelsen och alla förtroendevalda på jobbet. Gårdagen bestod av en massa strategiarbete och intressanta diskussioner, ultimate frisbee, spa och god middag och idag hade styrelsen möte så vi andra åt frukost och åkte hem (och gick en kort morgonpromenad innan frukost). Sen har jag hunnit baka nutellabrownies, ha lite kalas för Emils familj och sen fika och chill med några kompisar. Effektiv helg med andra ord, och jag älskar det! (Men det ska också bli skönt med en ledig dag och sovmorgon imorgon….)

Finns så många saker och tankar att skriva om helgen så jag vet inte ens var jag ska börja, men till exempel:

– hur bra mina kollegor är och hur kul vi har ihop, det känns knappt som jobb ibland!
– hur härligt det är med en effektiv helg, tidiga morgnar och dagar där man hinner massa saker,
– hur mycket intressanta diskussioner vi haft de senaste dagarna (jobbrelaterat framförallt, men det ger ju mycket på flera sätt) och hur otroligt många kompetenta och inspirerande (och såklart supertrevliga!) människor jag har i min omgivning och vilken otrolig lyx det är att få ha det! Precis som alltid efter sådana här dagar så är jag så pepp på att börja jobba igen, känns svårt att vara helt ledig imorgon.
– hur härligt det var med morgonpromenad innan hotellfrukosten idag och hur jag verkligen önskar att jag skulle kunna leva så jämt (alltså promenad innan frukost även när klockan är tidigt, fast hotellfrukost varje dag vore såklart också nice),
– hur mysig kvällen (och hela dagen för den delen) var och hur enkelt det är att bara hänga en söndagkväll och hur man verkligen borde göra sånt oftare, som student hängde man ju typ jämt men det känns som att när man jobbar så tappar man liksom det där spontana enkla umgänget och allt måste vara så planerat och avancerat jämt och det är lite synd (men vi pratade om att hänga mer spontant och avslappnat så vi får hålla tummarna att det blir av också)…
– hur bra helgen har varit generellt och hur himla PEPP jag är på livet. Det är så himla mycket spännande som händer de kommande månaderna, både på jobbet och privat och det ska bli så kul! Nu är jag redo för höst och utmaningar och äventyr och utveckling och att verkligen skapa det liv som jag vill leva, med allt vad det innebär (till exempel morgonpromenader innan frukost, haha).