Home sweet home

Läser just nu en bok som heter Lev livet fullt ut/The Power of Now av Eckhart Tolle. Den handlar helt enkelt om att leva fullständigt medveten och närvarande i nuet. Ganska flummig bok till en början men nu några kapitel in är den så bra! Vill typ kopiera varenda sida, så inser att jag nog får köpa den så småningom. Jag tänkte skriva mer om mina reflektioner från boken så småningom, men den har faktiskt redan gjort skillnad. Genom att vara helt närvarande i nuet kan du i princip inte vara irriterad eller må dåligt, för de allra flesta problemen existerar bara i vårt huvud och i dåtid eller framtid. Som sagt, ganska flummigt men rätt intressant när man tänker på det lite mer. Hursomhelst, att ligga nerbäddad i soffan med tända ljus och en kopp te och den här boken har fått mig att inse hur himla bra jag har det. Det är för visso yttre omständigheter men det handlar också om att känna sig hemma, om att landa på ett sätt som jag inte gjort på länge (för det har hela tiden varit någon annans lägenhet, någon annans möbler och på någon annans villkor). Nu är det vårt och bara vårt och våra villkor och bara det gör så stor skillnad (och nej det är inte att leva i nuet att oroa sig över var man ska bo om en månad, men det är att leva i nuet att vara glad över hur det är nu, den oron är ju borta nu). Det må vara de yttre omständigheterna som syns, men det handlar om så mycket mer. Det är så mycket mer. Känslor. Tankar. Saker på insidan som inte går att fånga på bild. En känsla av att ha kommit hem.

Tänk att jag får leva här, vara här, att det här är bara vårt. Att allt jag har gått igenom i livet har tagit mig hit, till den här stunden (det hade jag nog aldrig trott för sisådär tre, fem, tio år sedan). Att allt är precis som det ska vara. Att jag är precis där jag ska vara. Trust the process. Ask and you shall recieve. Tack tack tack universum och livet och mig själv. För att jag har hamnat här. För att jag har tagit mig hit. För att jag har kommit hem.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.