If you get the inside right, the outside will fall into place

Ska snart sluta tjata om den där boken, men den har förändrat något hos mig. Plötsligt kommer jag på mig själv med att stanna upp, landa i nuet – och le för ”de flesta problemen existerar bara i det förflutna eller framtiden, om du lever i nuet kan du inte ha några problem” och det är sant! Testa själv! Ta ett djupt andetag, känn in kroppen och tänk efter: hur många problem har du i exakt denna stund som berör bara detta nu? Inte om fem minuter, inte om en timme, inte imorgon, inte om en vecka, inte om ett år. Inte heller för fem minuter sedan eller igår eller förra veckan eller förra året. Exakt den här stunden, där du är just nu, denna sekund. Inte så många va?! Jag kommer på mig själv med att le och känna en bubblande, pirrande känsla i kroppen. Livet här och just nu är bra. Väldigt bra. Klart det finns bekymmer och orosmoln på min himmel också, men de berör oftast inte denna sekund, detta nu. De berör oftast framtiden eller dåtiden. Något som hänt (eller inte hänt), något som ska hända (eller inte hända).

Igår morse innan jag gick till jobbet kändes livet bara på topp, och för att föreviga känslan körde jag en liten photoshoot hemma i lägenheten (bra med fjärrstyrd kamera, haha). Det kanske inte syns på bilderna specifikt, men jag vet att jag kommer minnas känslan när jag kollar på dem.

Så, i detta nu är livet himla bra också. Är i Stockholm med Josefine som kom igår (sitter och väntar på henne som gör annat just nu dock så jag är inte osocial med mobilen….), solen skiner och det är höst och fint och ja det är kanske yttre faktorer men det känns rätt bra inuti också. Nu ska vi göra stan!