It’s the friends we meet along the way, that help us appreciate the journey

Vilken helg! Igår var vi som sagt i Stockholm och sen åt vi middag på Tzatsiki och sen drack vi drinkar på Terrassen och idag har jag varit på Explore yoga – en hälsofestival på Skarholmen i Uppsala. Men det som framförallt varit fantastiskt hela helgen är känslan, närheten, öppenheten. Jag och Josefine har pratat nästan konstant och framförallt om saker som man kanske inte alltid pratar om, om drömmar och innersta tankar och livet. Det är så fantastiskt när man hinner sitta i timmar och prata om allt, utan någon som helst stress.

Och hela dagen idag har också handlat om öppenhet, närhet, släppa på krav och prestationer och hur saker (och vi) borde vara, och istället låta det – och en själv – vara som det är. Jag älskar yogavärlden, hur öppna alla människor är, hur konversationer med folk man nästan aldrig träffat hamnar om så mycket viktigare saker än vädret eller jobbet. Det går inte att förklara mer än så, men för någon som levt i typ 20 år och inte vågat släppa folk nära, varken fysiskt eller psykiskt, så blir det ganska omvälvande att hamna i en värld där alla kramas (gärna väldigt länge har jag upptäckt, haha), där det till stor del handlar om att släppa in, vara nära, öppna upp, visa känslor, lämna alla krav och prestationer och låtsas vara något man inte är. Det har inte varit enkelt alla gånger, och det är fortfarande läskigt då och då, men framförallt är det så fantastiskt, så härligt, så upplyftande att komma till det läget att jag också kan göra det. Där jag kan släppa människor nära, berätta vad jag tycker och tänker och känner, visa känslor och bara vara. Vara jag, precis som jag är. (Och det handlar ju inte bara om när jag är på ett sådant ställe med människor som är så, utan även, kanske framförallt, i mina andra relationer med familj och vänner (det är såklart inte bara yogans förtjänst, jag har successivt blivit bättre de senaste åren men jag tycker själv att jag märker väldigt stor skillnad det senaste året eller så). Såhär skrev jag på instagram (jag som startade en blogg för att inte skriva långa texter på instagram…….), tycker det förklarar det hela bättre på engelska:

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i soffan och mysa hela kvällen. Men livet hörrni – det är himla bra ändå!