Heja kroppen och heja livet!

Idag hände en ganska stor grej mentalt för mig. Hade tid hos fysioterapeuten för ytterligare en behandling imorse och sen åkte jag till jobbet (surprise surprise, haha). På eftermiddagen hade jag ännu ett sjukvårdsbesök bokat, då för cellprov. Kompade ut resterande timmar av eftermiddagen efter det och tänkte åka hem och lägga mig i soffan och äta choklad typ (med risk för too much information så får man ju (eller jag iafl) typ som mensvärksont i magen efteråt och blir också ganska mentalt påverkad). Men, sen tänkte jag om (och det är här det intressanta hände!) och tog istället en cykeltur ut i skogen. Träning och endorfiner och dopamin är ju den bästa medicinen mot smärta och trötthet och att känna sig sliten. Och vilken belöning sedan! Solnedgång och höstigt frisk och kylig och härlig luft och över åtta fantastiska kilometrar och all trötthet och smärta som bortblåst. Snacka om må bra-hormoner! 

Nog för att jag vetat att träning hjälper mot allt tidigare, men jag har nog aldrig faktiskt medvetet gjort detta val innan (isåfall mer ”jag tränar lite först så kan jag sitta i soffan sen”). Men grejen var att jag hann inte sitta i soffan efter denna gång, istället skyndade jag mig att duscha och äta och sen åka till stan för bowling med ett gäng tjejer. Det blev dock en tidig hemgång pga att jag var trött och har mycket på just nu så behöver prioritera sömnen däremellan.

När jag tänker på det är det rätt galet – på ett positivt sätt – hur långt jag kommit och hur mycket jag förändrats i mitt tänk och mina levnadsval: om träning och mat och sömn och vila och aktivitet och allt annat som påverkar hälsan. Jag vet hur jag vill leva och jag vet vad som får mig att må bra och jag vågar också välja det i (så gott som) alla lägen. Heja kroppen och heja livet och heja mig själv!