Goodbye 2017, hello 2018!

Så, det var ett tag sedan jag skrev något här. Vi kan väl säga som så att livet kom emellan…. Sedan senast jag skrev så har det hänt en hel del: det var julbak och mys hemma i Dalarna en helg, det var besök av några av mina bästa vänner med allt vad det innebar en helg, det var yogaklasser och slutspurten av höstterminen på jobbet och på kurserna jag läser (det är inte helt klart än dock). Det var jullov hemma i Dalarna med skidåkning och skridskor och pulka och slalom och julmys och vänner och familj och ta det lugnt och bara vara. Det blev ett sista julfirande i Nås (<333) och ett nyår i Sälen med bästa sällskap. Nu är jag tillbaka i Uppsala och har hunnit börja jobba lite, ta lite extra sovmorgnar, träna en massa, hålla yogaklasser, plugga anatomi-kurs och börjat peppa och planera för våren med allt vad DET innebär och en ledig helg på det så är jag redo! Här kommer en bildbomb från allt vad den senaste månaden inneburit.

Jag funderade lite på 2017 här vid nyår och till skillnad från de flesta åren tidigare så var det ett ganska lugnt år. Eller, vi flyttade och jag gick utbildning och började som yogalärare vilket väl EGENTLIGEN är ganska stort (att jag inte tycker att det är ett stort år säger ju en hel del om hur mina år brukar se ut, haha), men det känns ändå rätt lugnt såhär i efterhand.

Har skrivit massa mål och drömmar och intentioner för 2018 (inte nyårslöften för det tror jag inte på) och jag tänker inte dela med mig av allt här eftersom vissa känns lite privata men det handlar framförallt om att göra ännu mer av det som får mig att må bra. Dessa två veckor i Dalarna nu kring jul, och framförallt helgen i Sälen, var till exempel helt fantastiska med skidåkning och uteaktiviteter varje dag och jag insåg hur BRA jag mår när jag får leva så. Självklart funkar det inte all day, every day, men jag kan ändå försöka göra mer av det utifrån de förutsättningar jag har här och nu. Och vem vet, en dag kanske jag bor någonstans så jag faktiskt kan leva så 24/7. :))))) Det handlar om att keep it simple eller ”just do it”: strunt samma om jag inte har någon som vill göra det med mig, då gör jag det själv, till exempel. I övrigt så handlar det om att lägga mer tid på träning och våga testa nya saker/träningsformer – för att jag tycker det är kul och mår bra av det. Det handlar om att äta bra mat, dvs det jag är sugen på, det som ger bra näring och bränsle för kroppen eller det som om inte annat är bra för den sociala eller psykiska hälsan. Det handlar om att ta mer tid till att umgås med vänner eller för den delen vara själv och kanske läsa en bok. Men att spendera mindre tid med mobilen och sociala medier. Mer närvaro helt enkelt. Och så några mål med företaget (!!!), kanske inte pengamässigt att jag vill få in en viss summa i första hand, utan mer att etablera det och ha x antal yogaklasser/aktiviteter under året, osv. Där är jag dock redan på god väg så det ska jag nog klara. För den som vill komma och yoga med mig kommer jag hålla till på Nordic Wellness Heidenstams Torg måndagar kl 20-21 under våren. På Yogahuset Uppsala kommer jag varje söndag eftermiddag att ha barnyoga (4-11 år, två olika grupper) och dessutom hoppa in och vikariera vid behov. Och såklart går det bra att höra av sig om man vill att jag ska komma till sitt jobb eller idrottslag eller dansgrupp eller kompisgäng! *hint hint*

Och just det, en sak till: jag är numera stolt ambassadör för Altarego Apparel – ett amerikanskt märke som drivs av bara tjejer och gör yoga/träningskläder. Här är mina första tights, hur snygga är de inte?! Och SÅ SKÖNA! Om du använder koden ”josefintrogen” i kassan så får du 15% rabatt!

Avslutar med en bild på min middag häromdagen, SÅ GOTT. Inspirerades av @olivehummer på Instagram som gjorde något liknande. Det är lax i teriyaki-sås i ugnen, ris och massa grönsaker (gurkan är dessutom ”marinerad” i citronjuice för att bryta av smakerna lite). Och så är det toppat med sesamfrön. Man kan nästan tro att jag börjat ”ett nytt liv” så här efter nyårsafton, som ätit sånt här i tre dagar och tränat en massa, så därför bryter jag av idag med vilodag (bara lite lugn yoga för att få bort träningsvärken) och hamburgare ikväll. Vill ju inte verka för hälsosam liksom, hehe. (Jag har alltså ätit det för att det var gott och jag var sugen på det, och tränat för att jag ville och var peppad efter all rörelse under jullovet, på samma sätt som jag idag kände för vilodag och var sugen på hamburgare. Det kallas balans).