Do what you can with what you have where you are

Ända sedan jag läste citat ovan (i rubriken) för första gången i Yoga girls bok (tror jag det var) så har det talat så mycket till mig. Det är inte bara så jag vill tänka och leva, utan så jag – något omedvetet – redan lever. Iallafall oftast, och det blir mer och mer.

Hursomhelst, i söndags tillbringade jag hela dagen med att skriva hemtenta i anatomi och fysiologi och om vad som händer i kroppen när man tränar. Inspirerad av plugget slutade det med en cykeltur och 20 minuter tabata-intervaller med Emil där jag fick agera PT (eller hans egen Friskis-gympa-ledare som han sa….. PT lät roligare i mina öron). Igår var det back to work på riktigt men det är faktiskt ganska skönt med vardag! Jag har som sagt inga större problem med ekorrhjulet. Sen hade jag yogaklass på Nordic Wellness (som varje måndag framöver). Det blev en riktigt skön och bra klass måste jag säga själv, jag har till och med träningsvärk haha.

Idag har jag jobbat ännu mer (surprise surprise, haha). Hade tänkt gå på gymmet efteråt men ville bara hem, inte nödvändigtvis till soffan men det där med att behöva byta om både före och efter, cykla kors och tvärs och ev behöva trängas på ett trångt gym (typ aldrig hänt hittills men nu är det ju januari) gjorde mig opepp. Så, jag åkte hem och tränade hemma istället. Nordic Wellness har startat en online-tjänst med träningsvideos så jag testade ett HIIT-pass (styrke- och konditionsintervaller), ett core-pass och ett foamroller-pass. Det plus lite yoga och lek och nu är jag sådär härligt supertrött i hela kroppen. Jag har dock inga vikter så när man skulle ha viktplatta fick jag ta vad jag hade hemma: massa tunga böcker och stoppa i en plastpåse och det funkade alldeles utmärkt! (Därav citat i rubriken, framförallt). Kanske borde jag dock köpa lite sånt (viktplatta, hantlar, osv) om jag nu är på g med allt vad styrketräning heter (det är jag, det är ju så kul!).

Har gjort ytterligare en hemtenta nu på kvällen (och blev godkänd!!!) så nu är anatomi-kursen klar. Dock har det bara lett till att jag vill läsa och lära mig ännu mer om kroppen och träning och kost och allt annat intressant så boken lär ju inte samla damm framöver även om jag är lite trött på den just nu.

Såhär fin var himlen imorse när jag cyklade till jobbet. ”Synd” att det slog om till rött i rödljuset precis där.

Och så några bilder från dagens träningspass: