American pancakes

God morgon!
Igår gick vi och la oss ganska tidigt så vaknade redan före nio, pigg och utvilad. Låg kvar en stund men jag har svårt för att ligga i sängen för länge nu, vill hellre upp och göra något och sen vila i soffan senare. Tog en promenad, handlade lite frukost och sen gjorde jag amerikanska pannkakor till frukost. Älskar lördagsmorgnar när man kan göra lyxfrukost!

Här kommer receptet om någon är sugen.

Jag brukar göra på mandelmjölk och med kokosolja istället för vanlig mjölk och smör, blir lite nötigare smak av det vilket är supergott, men man kan såklart ta samma mängd vanlig mjölk och smör om man vill det.

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mandelmjölk
2 msk smält kokosolja
1 ägg
kokosolja till stekning
florsocker (eller vaniljsocker) att pudra över

Blanda alla torra ingredienser, ha sedan i mjölken, oljan och sist ägget. Stek i kokosolja (eller smör) och om du vill att det ska se extra fint ut, pudra med flor- eller vaniljsocker. Servera med bär, grädde, glass, nutella eller vad du vill! (Eller ät som de är, det funkar också).

Vill man göra dem veganska eller bara har inte ägg hemma brukar det funka med lite extra vätska och mer bakpulver istället för ägget.

Nu ska jag ta tag i dagen, har en rätt lång lista på saker jag skulle vilja göra idag: rensa garderob och organisera om nu när vi fått en ny byrå, plantera om lite växter, städa, kanske åka en tur skidor eller träna på annat sätt, förbereda lite yogaklasser osv osv osv.