Vegetarisk lasagne

Häromveckan lagade jag en vegetarisk lasagne och nu tänkte jag dela med mig av receptet. Hittade det hos Ica men modifierade det lite. Så, du behöver:

200 g färska lasagneplattor

Till tomatsås
1 schalottenlök eller gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
Valfria rotsaker (jag tog zucchini, palsternacka, rotselleri, morot)
Vita bönor
Grönsaksfond eller buljongtärning
Lite övriga kryddor (paprika, örtsalt, roasted garlic pepper, mm)

Till crème fraiche sås
4 dl lätt crème fraiche
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
Ev övriga kryddor

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna, socker, buljong och kryddor samt rotsaker och vita bönor. Låt det koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med mer kryddor.

3. Crème fraiche sås: koka crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

4. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost eller annan ost.

5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *