En svensk (tjej)klassiker

Häromveckan när jag åkte Tjejvasan (till och med innan jag klarat av det, i bilen på väg dit) insåg jag att jag, i och med målgången den dagen skulle ha avklarat halva Tjejklassikern. Sprang ju Tjejlidingöloppet (Rosa Bandet-loppet) i höstas tack vare att vår chef gav oss startplats i sommarpresent och så Tjejvasan nu häromveckan alltså. En del av mig kände att nej någon måtta får det vara, det räcker med löpning och skidor men jag har inte kunnat släppa tanken på det och igår började jag fundera på det lite mer. Cyklingen tror jag att jag skulle klara av rätt enkelt, bara jag vänjer mig vid att sitta på en cykelsadel i tio mil, men simningen kände jag mig rätt osäker på. Både att simma en hel kilometer och att göra det i öppet – KALLT – vatten, motströms. Jag har svårt för öppet vatten generellt liksom. Att då dessutom simma en kilometer motströms i den iskalla Dalälven, nejtack. Men, som med allt annat som är lite sådär skräckblandad förtjusning så är jag ju ändå lite sugen, så jag bestämde mig för att gå till Centralbadet idag och testa hur långt jag kunde simma. För visso i bassäng, men för att få ett hum om hur långt en kilometers simning faktiskt är.

Och well, jag klarade det!!! Simmade till och med 1050 meter för jag ville testa crawla ett par längder efteråt. Så nu har jag ju i princip ingen återvändo (det officiella var att jag skulle testa, men i mitt huvud var det mer ”om jag klarar det idag så ska jag köra Tjejvansbrosimningen” så jag vet ju att om jag inte gör det blir jag besviken på mig själv).

Det positiva är ju att simning är bra för hälsporren (och bra träning) (och bara väldigt skönt). Det jobbiga är att jag har både cykling och simning att träna på nu med andra ord. Har för visso inte anmält mig än men det ska jag snart göra! Någon som vill hänga på?

Bjuder på en väldigt osmickrande bild från efter de där 1050 meterna, med sminket lite utsmetat och ansiktet rött av klor och ansträngning.

Det sköna med simning är ju också att en ofta kan basta och chilla lite efteråt, på Centralbadet finns både en mindre lite varm pool, ångbastu och vanlig bastu så jag passade på att njuta lite av det efter träningen. Nu på kvällen har jag lyssnat på ett webbinarium från Skatteverket om enskild firma, bokföring, skatter och sådär. Mitt kontrollbehov vill ha koll så att allt blir rätt med företaget och då passar ju gratis webbinarium hemifrån soffan perfekt! På torsdag är det ytterligare en och sedan en sista nästa vecka tror jag det var (som jag anmält mig på, finns hela tiden). Hoppas att jag känner mig lite mer säker efter det. Dock insåg jag på detta webbinarium hur mycket jag ändå kan om bokföring och sånt, jag som inte kunde ett skvatt för ett och ett halvt år sedan! Tänk vad en lär sig och utmanas bara en vågar göra det där som är lite läskigt (på tal om skräckblandad förtjusning och att göra det ändå)…

Något helt annat: kände nu när jag reste mig för att hämta te att kroppen börjar bli sådär härligt trött och nästan-träningsvärks-stel; ÄLSKAR den känslan! Känner mig aldrig så stark och nöjd över min kropp som när den kommer smygande några timmar efter träning. För att jag känner att jag har rört på mig och använt kroppen och för att den än en gång bevisar att den klarar så mycket mer än jag tror. Det handlar inte om träningsvärk utan mer bara den där lite lätta stelheten som kommer när blodcirkulationen långsamt stannar av igen och musklerna är lite trötta (och såklart behöver inte all träning leda till varken träningsvärk eller den känslan – den viktigaste träningen är den som blir av, men det är en helt annan diskussion).

Nu ska jag krypa ned i sängen och läsa en bok tror jag, eller till och med lägga mig och sova. Jag är sjukt trött (som alltid på tisdagar eftersom måndagar blir sent med yogaklassen) och har varit dålig på att ta mig upp på morgnarna den senaste tiden trots att jag vill gå upp tidigt både så jag slipper stressa och så jag är på jobbet tidigt och kan gå hem tidigt. Imorse snoozade jag i princip i sömnen alldeles för länge, var seg hela morgonen, kom sent till jobbet och sen är liksom hela dagen förstörd. Dags att försöka ändra på det!