At all times – dare to be

Igår skulle jag träna på gymmet innan yogan tänkte jag (hade först tänkt gå på Bodypump men var lite sen hem från jobbet + var sjukt seg i benen efter söndagens cykling så tänkte låta dem vila lite och köra mer fokus överkropp på gymmet istället), men blev lite för sen iväg så hade bara tjugo minuter innan jag behövde förbereda yogan. Men ingen idé att misströsta! Trampade på bra på cykeln på vägen dit för att få igång kroppen, körde 500m roddmaskin för att värma upp ytterligare lite och tog sen – inspirerad av fredagens pass – några kettlebells med olika vikt. Det blev ett triset (tre övningar som jag varvade i ganska högt tempo utan paus) och ett superset (två övningar som jag varvade utan paus) med fokus på baksida och överkropp (marklyft, rodd och clean & press, russian twist och axelpress, allt med kettlebell av olika vikt, 10 eller 5+5 x3), sen hann jag inte mer innan yogan.

Och varför skriver jag detta undrar ni kanske nu? För att jag insåg efteråt, när jag cyklade hem och funderade på det, att jag utan minsta tvekan klev rakt in på fria vikter-ytan, ställde mig mitt i med flera olika kettlebells och bara körde. Jag, som för ett halvår sedan inte ens vågade sätta min fot bland de fria vikterna för att jag tyckte inte att jag hade någon aaaaaning om vad jag höll på med. Tänk vad snabbt saker ändras om en bara vågar tro på sig själv och testa sig fram (och tänk vad träning och yoga gör med självförtroendet!).

Har ingen bild från dagen så bjuder på två stycken från yogan i lördags där vi tränade på dessa armbalanser (vilket jag också är rätt imponerad över mig själv att jag klarar).

Summan av kardemumman: våga testa. Våga göra det där som du funderar på eller drömmer om. Våga misslyckas. Våga vara nybörjare. Våga vara du.