Valborg

I söndags vaknade jag och verkligen längtade efter ett riktigt svinjobbigt träningspass – både efter passet i sig för att det ändå är kul och efter känslan efteråt när endorfinerna sprutar, och efter träningsvärken dagen efter. Det har typ aldrig hänt innan (inte på den nivån) så jag cyklade med glädje till gymmet och körde ett rejält benpass. Det blev kanske inte riktigt lika jobbigt som jag tänkt och längtat efter innan, men absolut mer än tillräckligt! Trött och glad blev jag och träningsvärk fick jag. Med lördagens yogaklass fortfarande färskt i minnet testade jag även att – framförallt när jag använde maskiner och inte lösa vikter – göra allting lite långsammare för att verkligen känna in musklerna och låta hela muskeln jobba, hela vägen. Annars är det lätt att en, eller jag iallafall, ”fuskar” och använder explosivitet eller fart istället och då känns det som att vissa delar av muskeln och vissa muskler inte jobbar lika ordentligt, oftast för att det är en svag länk som kroppen försöker kompensera upp. Det funkar alltså på samma sätt som squat-övningen jag beskrev i förra inlägget, men med skillnaden att du här använder vikt eller motstånd. Jag gjorde det framförallt i benpress-maskinen (både ett och två ben samt olika läge på fötterna). Testa nästa gång du är på gymmet eller tränar överlag att göra övningen lite långsammare än du brukar, känn efter hur det känns i muskeln eller musklerna som arbetar – det är jobbigare än det låter OCH det är rätt coolt att känna!

Igår var det valborg och som sig bör när en bor i Uppsala var det party hela dagen: började med champagnefrukost klockan åtta på morgonen hos Anna och Rickard, var hemma efter fyra på morgonen och däremellan hann vi med att gå igenom Ekoparken och träffa lite andra kompisar, hänga på Båthuset, dansa salsa och annat latino på La Parilla, äta middag hos Anna och Rickard, spela kubb på en fest och leka dryckeslek på en annan, några mer timmars häng på Anna och Rickards balkong och sen några timmars mer dans på Chasqui innan vi tog taxi hem. När jag somnade typ vid halv fem hade jag varit vaken i tjugotre timmar, så gissa om jag är trött idag…

Filmade en del vilket kanske kommer upp så småningom, men tills dess kommer några av de få foton jag tog under dagen.