Nice och Franska rivieran, del 1

Så, Frankrike (och Monaco, och Italien) var FANTASTISKT, precis som alltid (det som var irriterande med att bo där är ju mest charmigt när en är på besök bara en vecka, förutom tågstrejk – den är precis lika irriterande nu som då…). Hursomhelst, hade tänkt köra en bildbomb med alla (redigerade) bilder i samma inlägg men inser att det nog blir alldeles för många så jag delar upp dem i två inlägg tror jag: söndag till onsdag (när Jesper och Jolly var med) och torsdag-söndag (när det var mest jag och mamma som hängde, då Jost var på konferens och de andra åkt hem).

Vi åkte ju på söndag morgon och kom fram ungefär vid lunch. Resten av dagen gick vi runt i Nice, i gamla staden, längs havet, i hamnen och upp på berget bredvid strandpromenaden – äkta turistdag med andra ord. Vädret var lite halvdåligt men väldigt varmt och Nice är ju alltid fantastiskt fint. Kolla bara bilderna här nedanför! (Och ja, många blombilder blev det, det är ju så tacksamt att fota!) På kvällen firade vi mors dag med bubbel och sen åt jag supergod risotto med räkor (jag vet att en inte ska äta stora räkor egentligen pga miljön men det är ju så gott + framgår inte alltid av menyn om det är stora eller små…).

På måndagen var vi i Monaco hela dagen, tanken var egentligen att vi skulle åka till Italien men det var tågstrejk så det gick inte. Däremot kunde vi ta buss till Monaco, så vi åkte dit, kikade runt i staden, drack rosé på en uteservering framför casinot, åt lunch och åkte sen hem igen. Det hade varit Monte Carlo Grand Prix dagen innan så hela staden (landet?!) var fullt av byggnadsställningar och läktare vilket förtog en hel del av upplevelsen. Men det är såklart ändå alltid nice att vara där. På kvällen åt vi supergod pizza på en italiensk restaurang i gamla stan i Nice – en av många goda pizzor (och måltider) den veckan.

På tisdagen bjöds det äntligen på strålande sol och riktig medelhavsvärme, så vi började dagen med en promenad ner till strandpromenaden och vidare till blomstermarknaden på Cours Saleya. Sen tog vi bussen till Villefranche-sur-mer och hängde på stranden hela dagen. Jag passade på att ta med våtdräkten och simträna med (och utan…) den.

På onsdagen var vi på stan hela förmiddagen och när jag tröttnat på att gå runt där (har verkligen tröttnat på att shoppa nu när jag har gjort en budget och inte vill slänga iväg pengar på spontanköp bara sådär) så gick jag hem, bytte om till träningskläder och joggade ner till stranden. Badade, solade, läste och tog det lugnt en stund. På kvällen åt vi middag på en supermysig restaurang på ett litet torg i gamla stan och jag fick äta musslor som jag längtat efter i flera dagar. Sen avslutade vi med supergod gelato till efterrätt från ett ställe som hade typ 30 olika smaker (och alla vi smakade var asgoda).

På torsdag förmiddag åkte Jesper och Jolly hem och Jost var på konferens hela dagarna, så då hängde jag och mamma resten av tiden (förutom kvällarna såklart när Jost och hans kollega Maria var med och åt och så). Men det kommer i nästa inlägg för annars kraschar nog servern av alla bilder…