Incredible change happens in your life when you decide to take control of what you do have power over instead of craving control over what you don’t

För tre år sedan ganska exakt, började jag fundera på att söka till Fysioterapeutprogrammet istället för det jag då läste. Efter lite tänkande bestämde jag mig ändå för att läsa klart folkhälsovetenskapen först och fundera på resten sen. Var på ett studiebesök på fysioterapin på falu lasarett och inspirerades men skulle fortfarande göra klart sista året först. För två år sedan hade jag sökt till programmet (nyligen utexaminerad folkhälsopedagog) och blev antagen som nionde reserv. Dagen innan hade jag fått mitt nuvarande jobb och jag valde arbetslivet istället för studierna. Nu, ytterligare två år senare, har jag återigen sökt, våndats och äntligen (!!!!) blivit antagen igen. Kontoret ska flytta till Stockholm och även om jag gärna jobbat på idrottens hus där vi ska sitta, så vill jag inte pendla. Jag insåg att det var tecknet jag väntat på. Det är dags nu. Så på måndag återgår jag alltså till skolbänken och blir student i tre år igen. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag gör detta, men jag tänker att den bästa tiden för att göra något sånt här ändå är nu, jag blir ju inte yngre. Ju fler år jag jobbar, desto svårare blir det att vara student igen. Och jag har velat göra det i över tre år. Så länge har jag nog aldrig funderat och drömt om att göra en sak och sedan faktiskt gjort det – det brukar antingen ha tagit mig bara ett par veckor från tanke till handling eller ha runnit ut i sanden och ersatts av nya drömmar ganska snart – så det borde ju betyda att det är rätt.

Resten av livet då?

Well, jag kommer fortsätta på mitt nuvarande jobb på timmar tills en ersättare kommer in för att inte lämna dem i sticket (klurigt med uppsägningstid när man inte kommer in förrän i slutet av augusti……) och för att dryga ut kassan och studiemedlet en aning.

Kommer fortsätta med yogaklasser på Nordic Wellness, på tisdagar framöver, samt hoppa in lite i receptionen och kanske på andra klasser vid behov. (All erfarenhet är bra erfarenhet, jag älskar att vara på gymmet och alla kronor är välbehövliga som student!)

Dessutom kommer jag köra en omgång med ungdoms/tonårsyoga på Yogahuset med start i oktober vilket ska bli så himla kul! Barnyogan var mysig men magkänslan sa att ungdomsyoga vore ”bättre”. Jag vill kunna ha lite djupare teman och intentioner i klasserna, kunna prata om det vi testar, vilket ju är lättare med lite äldre barn/ungdomar. Och den åldern är ju dessutom otroligt känslig och perfekt för att lära sig, testa på och upptäcka närvaro, kroppsmedvetenhet, rörelseglädje, avslappning, självkänsla och allt annat som yogan för med sig. Så för dig med barn mellan ungefär elva och sexton år (något flexibelt beroende på ungdomens mognad) – stay tuned så kommer mer info vilken dag som helst!

Slutligen, drömmen vore att även kunna jobba lite mer med företaget. Kanske hålla någon workshop eller klass på skola eller idrottsförening precis som i höstas, ha någon kund som vill komma igång med träning, osv. Vi får se vad livet har att erbjuda och vad tiden räcker till för, men en sak är säker; precis som jag skrev i ett inlägg när jag varit på studiebesök på fysioterapin för tre år sedan; incredible change happens in your life when you decide to take control of what you do have power over instead of craving control over what you don’t.