Live your life with your heart wide open

Helgmorgnar alltså… tänk om man fick börja varje dag såhär. Sovmorgon men att man ändå vaknar tidigt av sig själv, lite yoga och sen frukost och mysa i soffan med en bra bok, fortfarande iklädd yogatights (älskar mina nya tights från Cubus, så sköna och så snygga!).

Jag tappade bort yogan ett tag, men den senaste månaden har jag äntligen och tack och lov hittat tillbaka till den, på riktigt. De gånger jag har yogat under det senaste året har det varit mest fokus på det fysiska, på att göra yoga och stretcha eller stärka kroppen, men allt det där andra – det som egentligen är yoga, det som är det viktigaste – har jag helt tappat. Den här gången är det dock annorlunda, den här gången har jag hittat allt det där och mer än någonsin. Jag tar mig tid att vara på mattan, jag fokuserar även på det mentala, och jag har fått ett helt annat intresse för att lära mig mer. Jag läser mer än gärna både böcker och artiklar på internet om både de fysiska och psykiska aspekterna av yoga. Jag vill lära mig, jag vill utvecklas. Det finns en yogastudio här i närheten där jag skaffade ett månadskort och jag hade kunnat spendera varje ledig sekund där – yoga, dricka te, läsa böcker, umgås eller bara vara – bara för att miljön är så fantastisk. 

Och jag inser, precis som när jag började med yoga ”på riktigt” där för två år sedan, att jag mår så mycket bättre – både fysiskt och psykiskt – av detta. Känner mig starkare och smidigare både i kroppen och sinnet, hittar ett helt annat lugn och är både piggare och gladare. Kan känna efter bättre vad jag vill och vad jag mår bra av och prioritera det. Dessutom slipper jag magontet nästan helt, som annars gärna kommer när jag blir lite stressad och sådär. Så, boken ni ser på bilden är ett steg för att lära mig mer och utvecklas framförallt inom de psykiska aspekterna av yoga.