When you fill your mind with positive thoughts, your life will start to change.

Jag har tänkt köpa blommor ganska länge men inte kommit mig för, men nu fick Emil tulpaner när han fyllde år. Dessutom fick vi behålla Martins blommor också vilket betydde en gigantisk bukett här hemma och kolla hur fint och vårigt det ser ut! Älskar blommor, synd bara att jag är dålig på att hålla dem vid liv…

Något annat som är fint och vårigt är vårt sovrum dit jag köpte nya lakan häromdagen – helvita! Kändes väldigt vuxet av någon anledning. Dessutom ser det så himla mysigt ut så jag vill bara krypa ner i sängen varje gång jag kollar på den.

På tal om fina saker och att uppmärksamma sådant som ser fint ut. (Det finns en risk att jag låter lite knäpp nu men strunt samma.) Jag har alltid varit en person som njuter av fina omgivningar eller miljöer eller saker – det är inte för inte jag trivs i naturen med skog eller berg eller sjöar och tycker om att fota och sådär. Men när jag började med yoga för två år sedan upplevde jag det som att jag såg allting bokstavligen mycket klarare än tidigare. Jag minns när våren och sommaren kom, och att jag blev chockad över hur grönt allt var, tex. Det låter säkert flummigt för den som inte upplevt det, men så var det. Grejen är den att sen har jag liksom glömt bort det där, slutat lägga märke till det, och även om jag tycker saker eller miljöer är fina (och gärna fotar det…..) så har det inte varit sådär extremt som den våren. Förrän nu igen. Sängen med nya lakan, vardagsrummet där vi fått en extra bokhylla (från mitt rum i Dalarna där mamma fått en ny hylla och inte behövde den längre) så det ser/känns mer hemtrevligt, blommorna på bordet, köket när det är välstädat och fint, de fina husen i vårsolen på Östermalm under gårdagens promenad, fina kläder, bilder på Instagram (eller egna foton, tex de på frukosten häromdagen), maträtter, osv osv osv. Det är ju vardagliga saker egentligen, men det känns som lite mer. Jag vet inte om det handlar om att yogan gör mig lugnare och får mig att lägga märke till sådant, eller om det faktiskt är en fysisk förändring (inte troligt men jag ska ta reda på mer om det), men det gör mig glad och nöjd och på bra humör. Tänk att vakna på morgonen och bli glad för att man har fina (billiga Ikea-)lakan eller ett städat kök liksom (haha, inser nu att jag låter dugligt flummig, men jag kan inte förklara det bättre). Hur som helst, jag vet egentligen inte ens varför jag berättade det här, men jag tänkte att det kanske kan förklara mitt eventuella framtida tjat om hur fint saker och ting är.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.