Sometimes doing nothing is the only thing you have to do

Älskar helger när man lagt sig tidigt kvällen innan och därmed vaknar tidigt nästa dag, och precis så var det idag (första gången jag vaknade var klockan 06.30 vilket kanske var lite väl tidigt dock). När man inte behöver stressa och hinna massa saker, men ändå har hela dagen framför sig. Det blev en morgonpromenad i snön som fallit (och fortsatte falla) och frukostshopping på vägen hem, sen mysfrukost i soffan framför Vinterstudion.

Man skulle kunna tro att jag inte gör annat än äta frukost på helgerna, men jag fotar inte så mycket annat. Goda frukostar (om än enkla som den ovan) är liksom ganska tacksamma att fota.

Lite mer handling och tvätt, och nu tänker jag tillbringa resten av dagen med att ta det lugnt i soffan innan det är dags att fixa inför kvällen då vi får folk över på lite party. Skulle vilja yoga lite, men vi får se om jag orkar och hinner. Jag tänker att lugn och ro och läsa en bok i soffan också är yoga – off the mat.

På tal om yoga, imorgon börjar en utmaning med Josefine Bengtsson som jag ser fram emot! Den utgår från hennes bok ”Yoga & meditation – lär dig lyssna på din kropp” (som för övrigt är väldigt bra). Häng på du också! Femton minuter på mattan kan man alltid ge sig själv. Jag tänkte försöka köra det varje morgon, brukar yoga ungefär en kvart varje morgon ändå, men vi får se. Det viktigaste är att det blir av – inte när. Ni kan följa utmaningen under #lärdiglyssnapådinkropp på sociala medier, eller @josefinesyoga på instagram.