Måndagspepp!

Första halvan av förra veckan, från att jag kom hem från Sälen och några dagar framåt, kände jag mig lite …… låg. Trött. Ofokuserad. Det fanns absolut ingen anledning till det (mer än möjligen min onda svanskota framförallt i början av veckan – jag har insett att jag är sjukt känslig mentalt för fysisk smärta), jag bara har såna perioder ibland. Förr krävdes det en vilodag – typ jobba från soffan – för att återhämta mig i ett sånt läge men inte längre, inte alltid iallafall. Istället vände det i torsdags med mötena som alla var så bra och peppande (älskar att ha möte med folk som brinner för det de gör, snacka om inspirerande!) och sedan resten av helgen som inte var så speciell men ändå bra. Stockholm bjöd dessutom på solsken i torsdags vilket innebar att jag utnyttjade chansen till vardagsmotion och promenerade mellan mötena – fick alltså spendera en heldag i Stockholm, strosa runt på Östermalm och sådär – helt okej!

Fredagen fortsatte på samma sätt med massa möten och arbete tillsammans men med mina kollegor på plats på kontoret. Tror jag behövde några dagar som inte bara bestod av att sitta själv, tyst framför datorn. Tänk vilken förändring som skett ändå – för några år sedan hade jag troligtvis stannat hemma i sängen eller soffan en dag för att samla energi (vilket ju, om det var det sociala jag behövde, inte direkt hade hjälpt). Idag vet jag att det finns andra sätt för att samla energi också. (Sen är det ju svårt att planera in möten eller arbeta tillsammans om man inte har något att göra eller diskutera, men man ska inte underskatta det sociala för energipåfyllning!). Vi avslutade dessutom fredagen med en dejt på Il forno italiano, en supermysig italiensk restaurang med god mat och gott vin, för att göra det ännu bättre.

På lördagen var jag som sagt på yoga och sedan födelsedagsfest hela kvällen, och igår spenderade jag nästan hela dagen med sköna saker som får mig att må bra; lagom lång sovmorgon (ni vet, tillräckligt för att känna sig någorlunda utvilad men inte så länge så man känner sig trött och seg igen eller får ångest för man legat i sängen för länge), lite yoga hemma för att väcka kroppen, frukost och en bok i soffan, lång promenad i solen, promenad och sen lunch på stan med Emil och sen ytterligare ett yogapass. Sen gick jag hem, duschade, åt kvällsfika och däckade – skönt avslappnad och trött.

Idag känner jag mig så pepp igen – skönt att ha energinivån tillbaka på riktigt! Tänk vad lite som krävs – och framförallt hur mycket man kan påverka med sina egna tankar – för att göra en dag bra. Idag blir det fika med Lisa efter jobbet och resten av veckan väntar jobb, poledance, yoga, eventuellt bio och i helgen hotell, hotellfrukost, en del party troligtvis och framförallt en massa dans!

PS. Tydligen är det ju internationella lyckodagen idag. Det ska ju såklart firas! Så, vad är du glad för idag? Jag är glad för allt ovan; en bra helg med vänner och pojkvännen och aktiviteter som får mig att må bra och att jag har en kul vecka framför mig. Och för att jag är jag och får leva just det här livet – att jag har ett jobb som jag trivs på och inte känner minsta måndagsångest för att gå till, att jag väljer det som får mig att må bra, att jag har massa fantastiska människor runt omkring mig – både nära och långt bort och att jag har en stark och härlig kropp som tycker om att röra på sig och som bär mig genom livet.