100 happy days, dag 22 & 23 & 24

Några fler dagar har passerat och de senaste dagarna har jag: solat och badat, ätit bärbuffé på Eriksgården (tips tips tips till dig som befinner dig i Skåne med omnejd!!!!), ätit massa annat gott, sprungit och myst med familjen. Nu är jag på tåget påväg till Malmö för några dagar med mina saknade kompisar från Skåne. Vi har inte träffats på över ett år, så det ska bli underbart att få hänga igen! På söndag åker jag hem och på måndag börjar jag jobba efter semestern. Ska faktiskt bli skönt med rutiner och jag är pepp på att komma igång med jobbet igen och alla planer som smitts under våren (hur bra tecken är inte det när man nästan längtar efter jobbet?!). Vi pratade lite om det igår, om att jobba för pengar eller för att det är kul och jag insåg att jag drivs väldigt mycket av att ha kul och trivas på jobbet. Det har jag väl egentligen vetat ett tag men det blev extra tydligt igår när vi pratade om det. Så länge lönen är skälig (dvs man kan leva och unna sig lite) så är det absolut viktigaste för mig att ha ett jobb som jag mår bra på och av, som jag vill gå till när jag vaknar. Självklart har alla jobb sina negativa sidor och tråkiga uppgifter, men jag skulle aldrig – som det ser ut nu – ta eller stå ut med ett jobb som är superbra betalt om jag inte trivdes med det eller om det vore supertråkigt. Kanske förändras det den dagen man får barn, men inte i dagsläget. Man tillbringar alldeles för mycket tid på jobbet för att inte trivas och göra det bara för pengarna så att man kan leva när man är ledig. ”Create a life you don’t need vacation from.”

1 kommentar

Kommentarer är stängda.