Yin och yang

Himla lång dag blev det idag – både tidsmässigt (nästan fjorton timmar) men framförallt energimässigt. Jag är lite känslig för att alltid umgås med människor och behöva vara social och sådär, jag behöver lite egentid och tyst och lugnt emellan möten för att fungera som bäst. Idag har jag dock inte riktigt haft tid för det utan det känns som att 99% av arbetstiden inneburit att behöva vara social och prata med folk. Missförstå mig rätt, jag älskar att träffa folk och vara social (!) och ibland kan jag göra det en vecka i streck utan problem, men jag antar att jag kanske är lite sliten efter helgen och flytten och allt fortfarande också för idag tog det så sjukt mycket på krafterna att jag kände mig som en zombie på bussen hem. Tänkte sova direkt men kände mig samtidigt uppe i varv och tycker inte om att gå raka vägen från dörren till sängen så, jag gjorde det jag alltid gör för att landa: rullade ut yogamattan. Iklädd pyjamas blev det sen en stund av djupa andetag och mjuka, långsamma rörelser för att lugna ner kroppen och hjärnan och släppa stress och landa. Lite yin bland allt yang. Emil är med några kompisar så är dessutom helt själv hemma och ingen som pratar med mig eller rör sig runt omkring. Och det var så fantastiskt skönt (hela grejen alltså, inte att han var borta). Jag kunde bokstavligen känna hur stressen försvann och lugnet spred sig i kroppen, speciellt i tex "legs up the wall" – det var så skönt så jag slumrade till, haha. Nu är det dock sovdags! En lång jobbdag till, sen blir det lugnare.