100 happy days and many more

I måndags var jag ledig och spenderade dagen med sovmorgon och löpning och yoga och sen pluggade jag ekonomi en stor del av dagen. Förstod faktiskt mer än jag trott och insåg att jag ju tycker att det är rätt kul med matte och siffror och att tänka logiskt (och att lära mig nya saker!). Nu ska jag bara hitta tiden att fortsätta med kurserna resten av hösten.

Var på en yogaklass på kvällen som var för nybörjare men det är så skönt att gå på såna klasser för då är tempot lägre och man får mer tid att känna in och göra positionerna rätt. Andra klasser upplever jag att det ibland går för snabbt så det går inte att fokusera på rörelserna för man har fullt upp att hinna med… Sen åkte jag hem och lagade yogobe-soppa som mamma kallar det, receptet kommer därifrån men soppan innehåller egentligen röda linser och sötpotatis och sådär. Supergott! Dessutom är den vegetarisk och jag vill verkligen äta mer sånt. Inte så att jag vill sluta med kött helt eller tvinga mig att alltid äta vegetariskt en viss dag för sånt funkar inte för mig, utan jag vill bara …. göra det. Jag har uppenbarligen redan motivationen så det gäller bara att hitta recept som jag kan göra. Jag har faktiskt börjat tänka lite på det redan, försöker välja vegetariskt tex om jag äter ute (eller snarare har valt sånt utan att reflektera särskilt kring det innan) och har lagat flera vegetariska rätter den senaste månaden också bara för att jag varit sugen på det och velat.

Igår började med ännu en yogaklass (måste ju hålla igång nu inför alla utbildningar), fortsatte med massa jobb och sen åt vi middag med mamma och Jost på Trattoria Alessandro – supergott var det (dock blev det inget vegetariskt den gången). Eftersom både träningen (yoga är också träning, iallafall ibland) och middagen var avklarat tidigt hade jag flera timmar på kvällen till att plugga, denna gång anatomi och fysiologi. Sjukt mycket men väldigt intressant!

Idag har jag jobbat, panikshoppat nya träningstights (gill dansen) och sen haft dansträning. Började dock dagen med massa som gick snett och var för trött för att gå upp ur sängen i tid och kände mig stressad och ostrukturerad och som att jag inte hade koll på någonting och inga kläder som passade eller som jag kände mig bekväm i och kom ganska sent till jobbet eftersom allt tog dubbelt så lång tid på morgonen och jag hade ingen bra känsla alls i kroppen helt enkelt. Efter att ha bockat av en hel del saker från att-göra-listan (som var en orsak till stressen) och spelat Ultimate frisbee en timme på lunchen (det var International Day of University Sport så vi var såklart tvungna att fira med träning av något slag) och nu dansat i en och en halv timme (så jäkla roligt!!!) känns det betydligt bättre. Hoppas på en bättre start imorgon dock.

PS. Har som ni kanske märkt gett upp 100 happy days-utmaningen, det blev för rörigt när jag inte hade tid/ork att skriva i bloggen varje dag. Men har skrivit i min dagbok nästan varje dag och åtminstone tänkt positiva tankar åtminstone någon gång varje dag.