What’s your focus?

Både igår och idag har jag jobbat sena kvällar med att filma i Stockholm igen, så det har blivit sovmorgon och lediga dagar istället. När jag vaknade imorse sken solen och det var sådär härligt krispigt ute men eftersom jag inte får springa på hälen och fortfarande har kvar sviterna av förra veckans sjukdom så fick jag nöja mig med en lugn promenad. Passade på att ta med kameran och fota lite, det är ju så fint ute nu! När jag var mindre kunde jag vara ute i timmar bara för att fota, men nu gör jag det aldrig. Ännu en sak som jag önskar att jag hade mer tid för!

Älskar att leka med fokus i bilder – fota samma motiv i samma vinkel men fokusera på objektet i förgrunden ena gången och bakgrunden andra (tex bilderna på trädet och kyrkan, och bilderna på gräset) – och inser att det är likadant i livet. Ibland behöver vi fokusera på det som är nära, här och nu, ibland på det som är långt bort i framtiden och ibland på det som är mitt emellan. Vilket som ger det bästa resultatet? Det är upp till dig och det beror på situationen, men det är kanske det som är det allra viktigaste i det hela – att lära sig skifta fokus och variera och byta emellan med ganska kort varsel, anpassa sig efter situationen.

Så, vad är ditt fokus? Vilken del av ditt liv gör du extra skarp och tydlig just nu?

Just i detta nu är mitt fokus att göra mig färdig för att sova så jag orkar upp till jobbet i vanlig tid imorgon. Det blir en utmaning!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.