Yogautbildning

Igår började jag ytterligare en yogautbildning, denna gång för Nordic Wellness där jag ju ska instruera det kommande året. SÅ KUL! För varje sekund jag spenderar på en utbildning – både förra helgen och denna – blir jag mer säker på att jag vill göra det här och för varje sak jag lär mig vill jag lära mig mer. Älskar att djupdyka in i yogans värld – både de filosofiska och mentala aspekterna och de fysiska, anatomiska, fysiologiska men kanske framförallt kopplingen däremellan. Hur påverkar min fysiska hälsa hur jag mår psykiskt – och tvärtom? Hur påverkas min kropp av stress? Av negativa tankar? Hur påverkas min psykiska hälsa av smärta och skador? Och hur kan jag arbeta för att ändra dessa saker – för att uppnå optimal hälsa? Hur kan jag med små medel, små ändringar i min livsstil komma dit? Och hur kan jag hjälpa andra människor att komma dit? Kroppen är så fascinerande och jag vill bara lära mig mer och mer och mer. Fick tips om anatomi-appar där man kan se hela kroppen och läsa namn på alla delar och sådär, så igår satt jag hela tågresan hem och klickade runt på muskler och skelett för att försöka lära mig några delar (framförallt för att bara se hur kroppen faktiskt ser ut – har svårt för att lära mig muskler och skelett på latin (eller engelska för den delen) – men några namn kan jag nu).

Nu är det dags för dag två och idag blir det tydligen ännu mer djupdykning i de anatomiska bitarna och alla positioner (asanas) och hur de påverkar kroppen. Det ska bli så spännande!