Life is what happens while you’re busy making other plans

Inser att det inte händer så mycket i mitt liv just nu. Eller, det händer sjukt mycket, men inget som jag har bilder på. Idag har jag jobbat, äntligen hade jag lite fokus och effektivitet och fick lite gjort. Hela veckan har jag känt mig rätt off och ofokuserad och det känns som allt har tagit mycket längre tid än det borde (antagligen inte men ändå) så det var skönt att kunna bocka av en stor del av att-göra-listan för veckan. Vi fick iallafall våra nya representations/förbundskläder! Mycket snyggare än våra gamla som man ser ut som smurfarna i…. Har ingen bättre bild än denna något fjortis-snapchat-bild, men det är bättre än inget antar jag.

Efter jobbet skulle jag gå på ett pass bodypump hade jag tänkt, men de hade stängt av cykelvägen som jag brukar ta och jag var redan lite sen så insåg att jag inte skulle hinna dit ändå. Så jag vände och cyklade till klubben i stan och tränade på gymmet istället. För en gångs skull hade jag inte bråttom hem eller iväg på nästa sak när jag var där utan kunde köra på lite längre när jag kom på mer som jag ville göra. Fortsätter på fortis-snapchat-temat med en selfie från omklädningsrummet efteråt. Inser att jag verkligen måste börja ta bättre bilder…

Sen mina vänner, har jag något att berätta!

Som ni redan vet håller jag på och startar upp enskild firma för att: i vår ska jag ha barnyogan på Yogahuset här i Uppsala!!! (och även lite för några föreningar och sådär (till att börja med, tanken är att successivt utöka det hela)). Det ska bli så himla roligt! Det sjukaste – på ett positivt sätt – är att när jag gick i högstadiet så arbetade vi en hel del med mental träning och självkänsla och stresshantering och sånt på idrotten och redan då tänkte jag ”det här vill jag jobba med när jag blir stor” och någonstans tänkte jag även framförallt mot barn och ungdomar. Den där tanken har sedan funnits i bakhuvudet hela tiden och var anledningen till att jag sökte socionom men även till att jag bytte till folkhälsopedagog OCH till att jag ville byta till fritidspedagog där ett tag (thank God I didn’t). För ”problemet” har varit att jag har inte vetat HUR jag skulle kunna jobba med det. Jag är ju självlärd och tycker att jag kan ganska mycket om ämnet, men jag har ändå inte haft verktygen att arbeta med det i praktiken (tex när jag jobbade på Musiklådan förra våren, eller som au pair). Sen började jag med yoga och har väl hittat en del av verktygen men framförallt har det ju varit anpassat för vuxna – och jag var fortfarande ”bara” självlärd. Tills häromveckan.

Barnyogalärarutbildningen innehöll precis allt det där som jag drömt om att jobba med ända sedan jag var tretton-fjorton år gammal och att sitta på utbildningen och inse allt detta, var lite som att polletten trillade ända ner. Som att hitta hem, när man varit vilse väldigt länge. Har ni varit med om det någon gång? När det känns som att saker, i det här fallet tolv år (!!!) senare, äntligen har landat?! Det är en väldigt häftig känsla och det var ingen tvekan om saken då och det är ingen tvekan nu – det är det här jag ska och vill göra. Min enda tveksamhet var om jag skulle hinna med att hålla inte bara en utan två klasser per vecka utöver mitt heltidsjobb (som jag ju också älskar och trivs så bra med och inte planerar sluta på ännu på ett bra tag), men sedan insåg jag att om det är någon gång jag ska göra det så är det ju nu – när jag är utan familj och barn att ta hänsyn till (Emil överlever ju att jag är borta ett par timmar någon eftermiddag/kväll). Och nu står jag här, med ansökan om enskild firma inskickad och första kursen bokad. ”Life is what happens while you’re busy making other plans” – det har aldrig stämt bättre än nu. Tänk vad som kan hända bara man har tålamod och tillit och vågar drömma.

Så, in och följ min nyskapade sida på Facebook (ska byta till ett bättre namn bara jag kommer på något, haha). Ni hittar den här eller om ni söker på Josefin Trogen på Facebook. Och för er som inte är mellan 4-12 år men ändå vill yoga med mig (jag vill yoga med er i alla fall!!) så kommer jag ju även hålla klasser (för vuxna…..) på Nordic Wellness i Uppsala så komsi komsi!