Love yourself enough to live a healthy lifestyle

Lördag morgon, klockan är halv åtta och jag har redan varit ute i snart en timme, vaken i en och en halv. Nog för att jag sovit lite dåligt och är lite trött, men det är också något speciellt med att vara vaken och uppe tidigt på helger också – jag älskar det! (Men jag älskar också att sova så….. haha). Idag är andra delen av yogalärarutbildningen på Nordic Wellness och denna helg ska vi gå igenom hur man bygger upp pass, hur man lär ut på bra sätt, osv. Det ska bli så intressant!

Igår hade jag en riktig myskväll för att ladda för helgen: bäddade ned mig i sängen redan halv nio och kollade Skam och åt popcorn. Det roliga var att jag hade tänkt köpa godis när vi var på Ica, men jag insåg att jag egentligen inte ville ha, jag bara trodde att jag ville bara för att det var fredag och sådär. Det har varit så de senaste gångerna, men har ändå köpt bara för att, för att jag tänker ”det är ändå fredag (eller lördag), det vore gott” men sen kommer jag hem och äter det (oftast allt på en gång…..) och tycker inte att det är så gott och äter alldeles för mycket så jag blir illamående och får typ sockerkoma OCH blir i princip sockerbakis dagen efter (som bakis av alkohol men pga sockret) – fastän jag egentligen inte ens ville ha från första början! (Och ja man kan köpa mindre eller äta mindre och det försöker jag , speciellt när det finns småpåsar, men det hjälper ju inte om jag egentligen inte vill ha alls). Så, igår tänkte jag en gång extra när jag stod vid godishyllan och kände att nä, inte denna helg. Denna helg vill jag inte stoppa kroppen full med konstiga saker (jag menar, har ni läst innehållsförteckningen på lösgodis?! Fruktansvärt!). Popcorn är ju inte alls samma sak (i lagom mängd iallafall) så istället poppade jag lite såna och åt – utan att må illa, utan att få sockerkoma och utan att känna något idag. Så skönt!

Det är intressant det där med vilka val man gör och varför. Jag gör alltfler hälsosamma val nästan omedvetet, och framförallt gör jag dem frivilligt, dvs inte för att jag förbjuder eller tvingar mig själv från eller till något, utan bara för att jag vill, för att det får mig att må bra, för att min kropp förtjänar det bästa. Oavsett om det gäller träning eller mat eller vila eller godis eller alkohol eller sömn eller något annat. (Men ibland är även godis eller alkohol det ”bästa” – kanske inte för din fysiska kropp men för din sociala eller psykiska hälsa. Det kallas balans i livet).