Ekorrhjulet

Vi pratade om det där med ekorrhjulet häromdagen, och jag insåg att faktum är att jag har verkligen inga problem whatsoever med vardag just nu. Och då har jag ändå varit en person som typ hatat minsta form av rutiner och vardag och ekorrhjul innan. Såklart kan jag känna att det är skönt att vara ledig, att jag vill ha fler lediga dagar, eller att det känns drygt att ställa klockan och gå upp tidigt nästa morgon (för att inte tala om på morgonen när den ringer…), men när jag väl är uppe och på gång så känner jag snarare tvärtom, att det är kul att gå till jobbet (om jag inte har en dålig dag, men de är väldigt få numera OCH då är det ju inte jobbet och ekorrhjulet som inte lockar utan att jag känner mig för stressad/mentalt utmattad). Jag inser nu när jag funderat lite på det att det kanske inte är så himla vanligt som jag tänker att det är – att verkligen vilja gå till sitt jobb, för att jobbet i sig lockar… Jag har ju bara haft något enstaka sådant jobb innan, men då har det samtidigt tagit alldeles för mycket på krafterna mentalt och på det sättet fått mig att inte gilla ekorrhjulet. Det sägs att man ska jobba för att leva, inte leva för att jobba, men jag skulle nästan vilja säga tvärtom. Eller som något annat smart citat ”choose a job you love, and you will never have to work a day in your life”. Självklart ska man inte leva bara för jobbet, men man behöver jobba för att få pengar så man kan leva och ens överleva. Och för mig så är det otroligt viktigt att ha ett jobb där jag trivs och som jag vill gå till på morgonen, så pass att jag hellre har ett mindre välbetalt jobb där jag får ha kul och trivs än ett välbetalt dötråkigt där jag vantrivs (nu har jag inte direkt stått inför ett sådant val någonsin i mitt liv – mer än möjligtvis när jag valde utbildning och språngbräda för karriären och valde en inte så välbetald brunch – men i teorin…..). Så summan av det hela: jag älskar mitt jobb och ser fram emot det de flesta dagar och har absolut ingenting emot ekorrhjulet alls. Jag antar att det är en ganska bra grej.

Så, igår bestod dagen av jobb, gym och mer jobb. För nu är ju faktiskt yogan och att planera klasser jobb(!!!!!).

Idag har det varit ännu mer jobb och sen cyklade jag direkt hem för att fortsätta förbereda yogaklass. Det tar tid såhär i början, men imorgon är det dags för den första riktiga klassen någonsin (!!!!!). Ska bli så kul!

Andra saker som är kul, eller härliga iallafall, är mina cykelturer till och från jobbet. Första veckorna kändes de mest dryga, men nu behöver jag dem för att vakna till och sådär. Det är ju så skönt med femton-tjugo minuter frisk luft och motion på morgonen innan man sätter sig vid datorn hela dagen, men också efter man suttit där i åtta timmar. Nu när kylan kommit har jag fått bli vuxen och lära mig tänka praktiskt framför snyggt men hellre det än buss. Det är ju också något speciellt att klä på sig massa varma kläder, vara ute en stund och sen komma in i värmen. I morse var det dessutom ett riktigt winter wonderland med tio minusgrader, frost och iskristaller i träden och helt vitt ute av snö och kyla. Dessutom var det knäpptyst förutom några fåglar som kvittrade, hundar som skällde och ljudet från min cykel i snön. Snacka om mindfulness alltså! Och känslan när jag kom till jobbet och kunde göra en kopp te och känna mig sådär härligt varm och kall på samma gång som man bara kan på vintern, den är bannemig oslagbar!