Be proud of where you’re at – it was once your dream

Idag hade jag yogaklass på Nordic Wellness igen och det var precis lika kul som alltid. Tänk att jag 1. får göra det här och 2. dessutom faktiskt får betalt för det(!!!!!)!

Läste ett inlägg på instagram tidigare idag som fick mig att tänka lite. Det handlade om att stanna upp och vara stolt över sig själv när man nått sitt mål, att inte alltid stressa vidare till nästa, större, mål direkt. Att våga säga ”yes! Jag gjorde det!” och vara glad över det först. Precis så är det ju; vi är så jäkla bra på att sätta mål och jobba för det men så fort vi når vårt mål ska vi hitta ett nytt, göra något större, bättre, mer. Gå ner mer i vikt, tjäna ännu mer pengar, ha ännu större hus eller ännu bättre jobb. Men livet är nu och även om mål eller drömmar är superbra för att komma någonstans i livet oavsett vad det gäller, så behöver vi också stanna upp ibland och vara här och nu. Vara nöjda och stolta över det som är, över att vi nådde vårt mål eller uppfyllde vår dröm. En gång i tiden var ju faktiskt det precis det – ett mål och en dröm.

Jag är ganska – läs: väldigt – bra på att göra exakt det: springa vidare till nästa mål, nästa dröm och även om jag blivit bättre på att stanna upp jämfört med för några år sedan så inser jag att jag gör det lite fortfarande. I det här fallet funderar på nästa utbildning, på hur jag ska kunna ha fler yogaklasser, osv osv osv. Men så slog det mig idag när jag läste det där inlägget att jag är ju faktiskt här nu. Det här var – för tre, två, till och med ett år sedan – en dröm, ett mål. Att gå yogalärarutbildning, att ha klasser. (Och tänker vi yogan som gruppträning vilket det ju ändå räknas som så har jag ju drömt om det sedan jag var typ tio bast, alltså i femton (!!!!) år). Och, nu är jag här. This is it. Jag har inte ens bara någon enstaka klass ibland, utan numera tre fasta i veckan (en på Nordic, två barnyoga på Yogahuset) och hoppar in både här och där när det behövs (ska tex ha en klass på Uppsala Danscenter imorgon vilket innebär fyra klasser denna vecka). Hur coolt är inte det egentligen?! Så, ja jag kommer självklart fortsätta drömma och jobba mot nya mål, men först ska jag vara så jäkla stolt och nöjd över mig själv som det bara går eftersom jag är här. Jag har tagit mig ända hit. Jag har nått mitt mål, uppfyllt min dröm. This is it.

Be proud of where you’re at – it was once your dream.”

Dagens tepoesi från Yogi Tea passade väldigt bra också, på tal om drömmar och att göra det man drömmer om liksom.