Life hack for smoothie lovers

Det här riktar sig framförallt till dig som brukar ha med dig din smoothie till jobbet, skolan, träningen eller liknande men går såklart att tillämpa även i hemmet (det är ju alltid trevligt med kall smoothie fint upphälld, eller hur?!).

1. Använd termos istället för vanliga flaskor
Jag dricker mängder av smoothies, till frukost, mellis och ibland som efterrätt, brukar ta med mig hemifrån oftast men tycker verkligen inte om när de framåt eftermiddagen börjar bli rinniga och sura (?). Läste i PT-Fias blogg häromveckan att en kunde använda termos istället för flaska för att hålla den kall och kände att jag var tvungen testa. Tack och lov vann jag en superfin termosflaska i höstas så igår morse testade jag hälla upp smoothies i den istället för min vanliga plast- eller PET-flaska. Hade den för visso i kylen på jobbet ändå, men den höll sig helt fantastiskt! Drack bara lite av den igår så tog med den hem, ställde den i kylen över natten och fyllde bara på med lite extra yoghurt imorse. När jag sen kom till jobbet och drack den var den fortfarande superkall och sådär krämig som en (jag) vill ha den, 24 timmar efter att jag gjorde den! Det bra med att ha en termosflaska är ju att en kan dricka direkt ur den (till skillnad från en vanlig termos där en behöver hälla upp i en mugg) och dessutom funkar den perfekt för allt: varma drycker som te, kalla drycker som smoothie och bara som vanlig vattenflaska däremellan. En slipper alltså ha flera olika flaskor med sig att släpa på eftersom det går ganska enkelt att diska ur, vilket jag oftast har annars. (Dessutom är den ju så snygg, kolla bara här nedanför!)

För dig som sällan tar med dig smoothie så tipsar jag ändå om att hälla upp i en termos, i mitt fall så höll den sig mycket fräschare och krämigare än om jag har den bara i en tillbringare i kylen!

2. Använd glasflaskor istället för plast
Det här med glasflaskor och -burkar har ju verkligen blivit en grej de senaste åren, både för att servera drycker och andra krämigare saker (soppor, chiapudding, osv). Det är snyggt, det är praktiskt (de flesta glasburkar är ju helt täta till skillnad från plast) och det är miljövänligt. Jag började spara glasburkar först för lite mer än en månad sedan för att sätta mina sticklingar i, men sen tog jag det steget längre och sparade även några glasflaskor (alltså, såna som en kan köpa smoothies i, inte typ ölflaskor) och det är ju så mycket snyggare och mer miljövänligt än att hälla upp smoothies i PET- eller andra plastflaskor som jag brukar. Fördelen med PET är i och för sig att de kan slängas när de är slut om en inte vill släpa en tom flaska hela dagen, men en glasflaska kan ju också slängas, eller så får en bara släpa den (eller återanvända den som vattenflaska, precis som jag skrev ovan, vilket ju såklart funkar med PET också men det är inte lika snyggt). För jag menar, hur sugen blir man inte när det ser ut såhär? (Kan för övrigt vara en av de godaste smoothiesarna jag gjort på länge också, men jag minns tyvärr inte riktigt vad jag hade i). Och ja, för mig är det viktigt att det ser snyggt och trevligt och inbjudande ut. Inte för att någon annan ska eller kommer se, utan för min egen skull. En äter lika mycket med ögat som munnen sägs det ju.

Och återigen, för dig som inte tar med dig smoothies, häll upp i en glasflaska eller -burk och servera med ett fint sugrör så ser det superfint ut!

På tal om glasflaskor och -burkar, såhär trevligt såg det ut härommånaden när jag gjorde chiapudding i en glasburk till frukost:

Nu ska jag krypa ned i soffan med en kopp te och lyssna på ännu ett webbinarium med Skatteverket, denna gången om preliminärskatt (så förhoppningsvis lär jag mig lite mer idag för det är en del som jag känner mig sjukt osäker på). Bjuder på en sista bild på hur fint väder det var imorse. Hade tänkt åka skidor efter jobbet men samma sekund som jag klev in genom dörren hemma blev det mulet. Nu känner jag mig lite hängig med huvudvärk och halsont så det var kanske bra att det inte blev något dock. Förhoppningsvis är det bara lite du-är-stressad-du-behöver-vila-signaler från kroppen, men har flera kollegor som precis varit sjuka så risken finns ju att det är ”på riktigt” också…… Håll tummarna att det inte är!