Breathe through the pain

Fick min andra stötvågsbehandling (för denna omgång) imorse och det gjorde så – ursäkta språket – svinigt jävla ont. Hon fick till och med sänka effekten och det gjorde ändå superont. Det positiva (well…..) är ju dock att jag får träna yogaandning och avslappning rejält under de där två minuterna. Och det är ganska intressant hur kroppen fungerar!

Både idag och förra veckan när smärtan var extrem och adrenalinet bara rusade i kroppen och varenda muskel var spänd så lyckades jag – tack vare andningen, yogan och den kroppsmedvetenhet som det gett mig – ändå få några sekunder av avslappning emellanåt. Och den känslan – att kunna slappna av och koppla bort smärtan fastän det gör så jäkla ont – är så häftig! Jag kunde verkligen känna hur olika muskler slappnade av för en kort stund, hur avslappningen spred sig och hur smärtan minskade lite lite. Smärta är ju trots allt kroppens sätt att säga att något är fel, men när en då tar över kontrollen, andas genom det onda och förklarar för kroppen och hjärnan att allt är okej och att den här smärtan inte är farlig, så släpper det onda litegrann. (Haha låter typ som att jag har fött barn men det var alltså bara en stötvågsbehandling på hälen)

Ännu bättre är det dessutom att direkt efteråt när adrenalinet försvinner blir hela kroppen superskönt avslappnad, typ som efter massage.

Resten av dagen satt jag hemma och jobbade, de skulle komma och kolla vår balkongdörr så jag behövde vara hemma på förmiddagen och då kände jag att det kunde vara skönt med en heldag hemma. Även om jag jobbar en hel dag även hemma så är det skönt ibland att sitta hemma i träningskläder, dricka massa te och bara ta det lugnt. Inget speciellt egentligen och som sagt jobbar en ju ändå – det är nog mest bara känslan av att vara hemma som gör det skönt. Dessutom jobbar jag ibland mer effektivt och fokuserat hemifrån än från kontoret, av någon anledning. Fick dock hoppa in och hålla yogaklass på lunchen så en liten sväng iväg blev det och dessutom blev det deltagarrekord för lunchklasserna med hela sexton personer! Så himla roligt!

Det är ju ytterligare en bra sak med att sitta hemma, det känns lättare att sprida ut sina arbetstimmar lite på dagen. Jag jobbar oftast bättre dagar som idag där jag vaknar rätt tidigt, har en lugn morgon och kanske jobbar litegrann eller gör något (gärna fysiskt, tex cyklade till fysioterapeuten vid strax efter sju imorse), sen kommer hem och jobbar några timmar, tar en paus och gör annat mitt på dagen (återigen, gärna rörelse!) och sen jobbar de sista timmarna senare på eftermiddagen, även om det då innebär att jag behöver jobba senare än om jag jobbat de där åtta timmarna i sträck från morgonen. Det funkar ju såklart inte alltid och på alla jobb och ens för alla, men för mig är såna dagar ett skönt avbrott från de dagar då jag sitter på kontorsstolen från åtta till fem.

Nu ska jag äta och sova, igår somnade jag före nio och det var så skönt! Tänkte dessutom simma imorgon, antingen före jobbet eller börja jobba tidigt och gå på lunchen eller efter, så oavsett ska jag försöka gå upp tidigt. Vilket alltså betyder att jag behöver sova tidigt.