Krämig rotfruktssoppa

Spontangjorde en rotfruktssoppa till middag igår och den blev SÅ HIMLA GOD. Hämtade receptet från Arla, men det kommer även här då jag modifierade lite:

Ingredienser:
8 potatisar (mjöliga)
3 morötter
2 palsternackor
2 dl creme fraiche
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar
ev lökpulver, paprikapulver, chilipulver och andra valfria kryddor

Skala och skär potatisarna, 2 av morötterna och palsternackorna. Koka upp buljongen under tiden.

Häll i rotfrukterna i buljongen och koka i ungefär 15-20 minuter eller tills de är mjuka. Häll sedan av vätskan i en bunke eller skål och spara den! Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraichen.

Späd med buljongen till önskad konsistens (enligt receptet ca 4-5 dl men jag tog allt, beror på vilken konsistens och smak du vill ha). Salta och peppra, jag hade även i lökpulver, paprikapulver och chilipulver. Skala och hyvla den sista moroten, lägg i den i soppan och låt koka någon minut till. Servera ev med någon färsk grönsak uppepå/i och (enligt receptet) keso (men det skippade jag pga tycker inte om keso och hade inga andra grönsaker). Kan ätas med något gott bröd till, tex varma mackor som jag gjorde!

På tal om varma mackor, lite tråkigt blev det ju med bara tomat och ost men jag har börjat tröttna på att äta kött, är sällan sugen på det (inte idag iallafall haha) och då blir det jobbigt när en alltid ätit skinka på smörgås/varm macka?! Så vad äter man om man inte vill ha skinka eller annat kött? (Obs jag äter alltså fortfarande kött och skulle aldrig sluta med något bara för att, jag bara försöker välja annat när jag själv lagar eftersom jag just nu är inne i en period där jag är sugen på vegetariskt, men om jag äter ute eller blir bjuden eller Emil lagar kött så äter jag såklart kött). (Och känner jag mig själv kommer jag snart att vara väldigt sugen på någon god grillad köttbit också, haha).