Kladdkaka med salt kolafrosting

Hade kalas för Jost som fyllt år i helgen och jag bakade en kladdkaka med salt kolafrosting som var helt fantastisk! Sen är ju jag i och för sig svag för just salted caramel generellt.

Botten är som sagt en vanlig kladdkaka, sen uppepå är det frosting gjord på:

  • 175 gram Philadelphia
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl kolasås
  • Flingsalt

Egentligen var det mindre av allt men hade mer Philadelphia som inte skulle använts annars så gjorde mer än en sats på frostingen och tur var väl det för den var helt otroligt god! Man vispar ihop grädden och Philadelphian, sen rör man i kolasåsen och saltet, spritsar på kladdkakan när den svalnat och sen toppat med kolasås, hackad Daim och lite extra salt (om man vill). Frostingen som blev över frös vi in och gjorde till glass, den var otroligt god att äta när den bara fryst lite smått och var som mjukglass i konsistensen. För den som vill ha receptet ordentligt finns det hos bakamedfrida.